Kitap

Öğrencilere florürlü vernik uygulaması

admin

Tek kullanımlık ambalajlarda bulunan florürlü vernik, yine tek kullanımlık uygulama fırçası yardımıyla diş yüzeyine sürülerek uygulanır. Uygulamadan sonra öğrencinin 1 saat süreyle hiçbir şey yiyip içmemesi, sonrasında da 4 saat boyunca sert ve sıcak yiyecek içeceklerden uzak durması sağlanır.Sep 20, 2019

Flor vernik uygulaması nasıl yapılır?

UYGULAMA NASIL YAPILIYOR? Diş hekimi tarafından uygulanması yapılmadan önce diş yüzeyleri temizlenir ve diş diplerine uygulanır. Uygulama sonrasında 30 sn ile 2 dakika arasında kendiliğinden kurur ve diş yüzeyinde bal mumu tabakası şeklinde tutunma sağlar ve flor buradan diş yüzeyine salınım gerçekleştirir.

Okullarda yapılan florürlü vernik uygulaması zararlı mı?

Florür vernik uygulamasının zararı olmadığı gibi oldukça güvenli bir uygulamadır. Diş yüzeyine sürüldüğünde tükürükle temas ederek kısa sürede kuruyup sertleştiğinden yutma ve flor toksisite açısından daha güvenlidir.

Flor vernik uygulaması nedir?

Florür vernik, diş çürümelerini önlemeye, yavaşlatmaya veya kötüleşmesini önlemeye yardımcı olan diş tedavisidir. Yapışkan olduğu için dişlere kolayca yapışan koruyucu bir kaplamadır. Bu malzeme, diş minesini (dişlerde dış kaplama) güçlendirebilen bir mineral olan florür ile yapılır.

Florürlü vernik uygulaması kaç yaşında yapılır?

Florürlü jel uygulamasının, 6 yaş ve üzeri çocuklarda yapılması uygundur. Çünkü uygulama sonrası ağızda kalan fazladan florun tükürülmesi gerekmektedir. 5 yaş ve altı çocuklarda tükürme ihtiyacı olmayan hemen dişlerin üzerini kaplayarak kuruyan flor vernik uygulamaları tercih edilir.

Flor uygulaması sonrası nelere dikkat edilmeli?

Florür Vernik Uygulamasından Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir? Uygulamadan sonra 30 dakika süre içinde hiçbir şey yiyip-içilmemeli, sonrasında da 4 saat sert ve sıcak yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Florür vernik uygulandığı gün dişler fırçalanmamalı, ertesi gün düzenli olarak fırçalanmaya devam edilmelidir.

Florür uygulaması neden zararlı?

Florürlü diş macunları özellikle küçük çocuklarda pek çok sağlık riski yaratır. Uzun süre yutulan florürlü diş macunları dişte kalıcı renk bozukluğuna (dental florozi), mide rahatsızlıklarına, akut zehirlenmelere ve deri döküntülerine sebep olabilir.

Flor tedavisi nasıl yapılır?

Diş hekimi flor tedavisini birkaç farklı şekilde uygulayabilir. Florun seyrelmemesi için kurutulan dişler, daha sonra jel, köpük ya da vernik şeklinde uygulanır. Flor dişlerin üzerien direkt olarak fırçayla uygulanabileceği gibi, bir kaşık yardımıyla 1 ile 4 dakika arasında uygulanabilir.