Genel soru

Çıntar mantarı ile kanlıca mantarı aynı mı?

admin

Çıntar mantarı diğer adı Kanlıca mantarı ve Melki mantarıdır. Halk arasında genellikle bu iki ismiyle bilinir. Yenilebilen bir mantar türü olan çıntar, sonbahar mevsiminin ilk yağmurlarıyla birlikte dağlarda ve ormanlarda ortaya çıkar.

Kastamonu kanlıca mantarı ne zaman çıkar?

Günümüzde en sık tüketilen mantarlardan bir tanesi olan kanlıca mantarı daha çok serin ve nemli yerlerde yetişir. Özellikle ormanlarda yetişen bu mantar türü her besin ile rahatlıkla tüketilebilir. Çam ve meşe ormanlarında yetişen kanlıca mantarı özellikle Eylül ve Ekim aylarında toplanır.

Boluda kanlıca mantarı nerede bulunur?

Bolu'nun merkez, Mudurnu, Mengen ve Gerede ilçelerinin önemli besin kaynaklarındandır. Sonbahar yağmurlarından sonra yetişir. Gölgelik yerde yetişenler sarı-turuncu renkli olmasına karşın hafif güneş gören yerlerde yeşilimsi-morumsu renkte olabilir.

Kaç çeşit kanlıca mantarı var?

Kanlıca mantarı, Russulaceae familyasından, yenilebilen bir mantar türüdür. Latince adı Lactarius Salmonicolor, Lacta Deliciosus ve Lactarius Deterrimus olan üç türü bulunur ve ülkemizde bu üç tür ortak isimle kanlıca mantarı olarak bilinmektedir. Türkiye'de en çok bilinen yaban mantarı türüdür.

Bursada kanlıca mantarı nerede bulunur?

Bursa'da Tuz Pazarı'nda melki mantarı satan pazarcı Hüseyin Karataş, "Bu mantar, kanlıca ve çam mantarı olarak da biliniyor. Uludağ ormanlarında bol yetişiyor.

Kanlıca mantarının Zehirlisi nasıl anlaşılır?

En lezzetli mantarlardan biri olan kanlıca mantarı turuncu renkte bir sıvı çıkarır, bunu yanında zehirli olup çıkarmayan russula gibi mantar türleri de mevcuttur. Suda kaynatıldığında zehri gider.