Genel soru

Tik hastalığının tedavisi var mı?

admin

Bu tik bozukluğunun bilinen herhangi bir tedavisi olmasa da şiddetli semptomları en aza indirecek ilaç ve terapi gibi tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Bu sayede, hastalar günlük hayatına devam edebilmekte ve sosyal olarak var olabilmektedir.Bu tik bozukluğunun bilinen herhangi bir tedavisi olmasa da şiddetli semptomları en aza indirecek ilaç ve terapi gibi tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Bu sayede, hastalar günlük hayatına devam edebilmekte ve sosyal olarak var olabilmektedir.Jun 1, 2020

Tik hastalığı neden olur?

Tik, motor ya da vokal kasların istemsiz kasılması sonucu ortaya çıkar ve tekrarlayıcı hareketlerdir. İstem dışı ve ani bir şekilde ortaya çıkan kas hareketi olan tik, çoğu zaman kişi farkında olmadan oluşur. Tiklerin diğer bir sebebi de taklittir.

Yetişkinlerde tikler nasıl tedavi edilir?

Karmaşık olmayan ve olgunun iyi uyum sağladığı durumlarda çok hızlı ve iyi sonuç alınabilir. Tiklerin ilaçla olan tedavisinde birçok ilaç kullanılmaktadır. Bu ilaçlar arasında Haloperidol, Risperidon, Pimozid, Flufenazin, Ziprasidon, Olanzapin, Ketiyapin, Aripiprazol, Sülpirid, Klonidin yer alır.

Göz tiki nasıl tedavi edilir?

Göz tiki, gözü çevreleyen kasların istemsiz, tekrarlayan, arada durabilen, kendi kendine kasılmasıdır. Özel bir tedavisi yoktur, kendiliğinden geçer.

Tikler neden artar?

Yoğun stres, kalıtsak faktörler, aile tarafından yapılan cezalandırmalar ve dışarıdan gelen uyarılar, tiklerin artmasına yol açabiliyor. Çocuklarda oluşabilen tik artması, ailelerin cezalandırma gibi koşulları benimsemesi sonucunda meydana gelebiliyor.

Tik hastalığı için hangi doktora gidilmeli?

Bir yıldan fazla tik bozukluğu yaşayan kişilerin, hastanelerin nöroloji bölümüne gitmeleri gerekmektedir.