Kitap

Ssk 506 aphb nedir

admin

Hizmet Dökümünde 506/APGB Nedir? Hizmet dökümünde 506 / APHB; 506 sayılı kanun gereği hazırlanan aylık prim ve hizmet bildirgesi verilmesinin zorunluğunu belirtir. Sigortalı çalışan, aylık sigorta bilgilerini görmek istediğinde hizmet dökümüne bakabilir.

APHB kimlere verilir?

SGK APHB sigorta ödemeleri 4/A kapsamında primi ödenen işçileri ve iş yerine sözleşmeli şekilde çalışan sigortalı işçileri kapsar. 4/A kapsamında çalışan kişiler 5510 sayılı yeni yasa ile beraber Sosyal Güvenlik Kurumu içinde bulunur. APHB 4/A sigorta kapsamında çalışan kişiler için düzenlenmiş bir bildirgedir.

506 4 aylık bordro ne demek?

CEVAP: 506/4 aylık bordro; 1 Ocak 1997-31 Aralık 1997 arasında sigortalı olduğunuzu gösteriyor. Emekli olmak için 20 yıl sigortalılık süresi, 5975 gün prim ödeme ve 54 yaş şartlarına tabisiniz. Priminiz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de 54 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

SGK geriye dönük bildirge düzeltme nasıl yapılır?

Çalışanlar, eksik işlemler ile ilgili olarak Alo 170'i arayabilir ya da bir dilekçe ile bulunduğunuz ildeki SGK'ya başvurabilir. Başvuru üzerine SGK'nın yapacağı denetim ile geriye doğru hizmetlerin düzeltilmesi mümkün olacaktır.

SGK Geriye dönük kaç yıl inceleme yapabilir?

01/10/2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 93. maddesi ile de Kurumun prim ve diğer alacakları ödeme süresinin dolduğu tarihi takip eden takvim yılı başından başlayarak 10 yıllık zamanaşımına tabi olacağı hüküm altına alınmıştır.

4 1 A statüsü nedir?

4a sigorta: 4a sigortası, Eskiden Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) çatısı altında olan ve SSK'ya prim ödeyenleri dahil eden bir sigortaydı. Ancak SSK, SGK'ya bağlandığında halk arasında bilinen SSK sigortası da 4a sistemi adını aldı. 4a sisteminin kapsamı ise özel bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerdir.

Isteğe bağlı sigortalılar hangi statüye tabidir?

İsteğe Bağlı Sigorta Hangi Hallerde 4/a (SSK) Kapsamında Sayılır) 4/1-b (Bağ-Kur) kapsamında ödenmiş prim kapsamına alındı ve buna bağlı olarak da 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren isteğe bağlı sigortalılar 4/1-b (Bağ-Kur) kapsamında sigortalı sayılıyor.

SGK’ya verilmiş olan prim belgesinde düzeltmeler nasıl yapılır?

Aylık prim ve hizmet belgesi e-bildirge üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu'na verildikten sonra bazı düzeltmeler işverenin iptal veya ek belge vermesine gerek kalmadan müdürlükler tarafından yapılabilmektedir. Bazı düzeltmeler içinse iptal ve/veya ek aylık prim ve hizmet belgesi verilmesi gerekmektedir.