Kitap

Sabah namazı kılmanın fazileti

admin

Her kim sabah namazını kılarsa o kimse Allahu Teala'nın koruması altındadır. (Sabah namazı) o dünyanın tamamından hayırlıdır. Münafıklara sabah ve yatsı namazından daha ağır gelen hiçbir namaz yoktur. İnsanlar bu iki namazda ne kadar çok ecir ve sevap olduğunu bilselerdi, emekleyerek de olsa cemaate gelirlerdi.Jun 15, 2021

Sabah namazı kılmanın sevabı nedir?

Sabah namazını kılan o gün Allah'ın koruması altındadır. Sabah namazını cemaatle kılan gecenin yarısı boyunca nafile ibadet yapmış sevabı alır. Sabah namazının 2 rekatlik sünneti dünya ve içindeki her şeyden çok daha hayırlıdır yani sabah namazının sünnetini kılan ahirette daha büyük faziletler elde edecektir.

Her kim sabah namazını kılarsa?

Cündeb el-Kasri'den nakledildiğine göre, Rasulüllah (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: "Her kim sabah namazını kılarsa o kimse Allah'ın koruması altındadır." (Müslim, Mesacid, 262.)

Sabah namazının şahitli olması ne demektir?

Alimlerin çoğunluğuna göre, sabah namazında; diğer namazlarda olmayan bir özellik vardır; o da gece melekleri ile gündüz meleklerinin birlikte hazır olup buna şahitlik etmeleridir. Diğer namazlarda ve diğer vakitlerde amellerimizi yazan melekler iki tanedir. … Bundan dolayı sabah namazı şahitlidir.

Sabah namazının sünneti neden önemlidir?

Hz. Peygamber (asm) sabah namazlarına çok önem vermiş ve bunların hiç bir zaman kaçırılmamasını tavsiye buyurmuşlardır. Bu önemden dolayıdır ki, diğer namazların sünnetleri kaza olarak kılınamazken, sabah namazının sünneti güneş doğduktan sonra kaza edilebilmektedir. …

Sabah ezanı neden Essalatü hayrun minen nevm?

Sabah ezanındaEsselatu hayrun minen nevm” (namaz uykudan daha hayırlıdır) ilave edilir. ”Esselatu hayrun minen nevm” söylenmesindeki sebep: … Resûl-ü Ekrem sabah namazının vaktinin kıymetini anlatmak için “ALLAH (c.c) tarafından” uyanamamış ve o günden sonra her sabah namazında okunmuştur.

Sabah namazını kıldıktan sonra uyunur mu?

İnsanın işe motive olacağı en aktif zaman dilimi fecirden / imsak vaktinden, yani sabah namazının girmesinden sonraki zaman dilimidir. Bu dilim, uykuyla geçmemelidir. … Meselâ gece mesaisi yapmış birisi sabah namazını kıldıktan sonra kerahet vaktinin geçmesini beklemeden uyuyabilir, ve bu sünnete aykırı düşmez.

Peygamber efendimiz sabah namazından sonra ne yapardı?

Namazı kıldırdıktan sonra mescitten çıkmaya yeltenmez, yüzünü ashâbına dönerek güneş doğuncaya kadar oturmaya devam ederdi. Bu şekilde beklemeye çok önem verirdi. Resûlullâh'ın ashâbıyla sohbetleri sabah namazından sonra başlar; güneş doğup bir miktar yükselinceye kadar da devam ederdi.