Kitap

Queen schlumbergera bakımı

admin

Suyu bol miktarda ama bir defada kesintisiz, yavaşça dökerek sulayın. Saksı altında tabakta su beklememeli, alt deliklerden hemen çıkıp gitmeli. Hiçbir sulamada toprak suya iyice doymamalıdır. Yılbaşı çiçeği, yazın haftada en az 2 kere, kış aylarında ise haftada 1 kere saksı üstten sulanmalıdır.

Yılbaşı çiçeği hangi ortamı sever?

BOL ÇİÇEK AÇMASI İÇİN SERİN ORTAMDA OLMALI * Aralık ayından şubat ayına kadar direk güneş ışığına maruz kalabilir ama yazın kesinlikle öğle vakti direk güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Aydınlık olması yeterli olacaktır. Yılbaşı çiçeğinden bol çiçek alabilmek için daima serin ortamda bulundurmak gerekir.

Yılbaşı çiçeği açmasi için ne yapmalı?

Yılbaşı çiçeğini aralık ayından şubat ayına kadar direk güneş ışığına bırakabilirsiniz ancak yaz mevsimi geldiğinde direkt güneş ışığında kalmasa daha iyi olur. Yılbaşı çiçeği bol çiçek açmak için serin ortama (12-15 derece) ihtiyaç duyar. Daha sıcak ortamlarda tomurcuk sayısı ve çiçek ömrü az olur.

Yılbaşı çiçeğine nasıl bakım yapılır?

Yılbaşı çiçeğin güneşlenmesi Aydınlık olması yeterli olacaktır. Yılbaşı çiçeğinden bol çiçek alabilmek için daima serin ortamda bulundurmak gerekir.(12-15 C.) Oda ısısında tomurcuk sayısı çok çiçek ömrü ise kısa olur. Yılbaşı çiçeğinin toprağı su tutucu ve havadar olmalıdır.

Yılbaşı çiçeği hangi aylarda açar?

Sıklıkla merak edilen yılbaşı çiçeği ne zaman açar sorusunun yanıtı aslında çiçeğin adında gizli! Bu çiçek adından da anlayabileceğiniz gibi kış mevsiminde açan çiçekler arasında yer alıyor. Genellikle aralık ayının sonunda ya da ocak ayının başında muhteşem çiçeklerini sergiler.

Yılbaşı kaktüsü ne zaman açar?

Yılbaşı kaktüsü çiçeği, sadece yılda bir kez, yeni yılın geldiği günlerde çiçek açar. Zaten bu bitki ismini de bu özelliğinden alır. Yılbaşı kaktüsü bitkisinin çiçekleri kırmızı, beyaz ve pembe tonlarındadır.

Yılbaşı çiçeği neden çürür?

Yılbaşı çiçeği az ışık aldığı takdirde beslenemez ve gelişim göstermez. Genel olarak sulama işlemi yazın haftada 2 kez, kışın ise haftada 1 kez olmalıdır fakat sulamak için çiçeğin toprağının kuru olması da büyük etkendir. … Aşırı su vermekten kaşının, aşırı sulamada bitki çürümeye başlar.

Yılbaşı çiçeği nerede durmalı?

Bitkiyi iyi aydınlatılmış bir yerde (pencereye yakın bir yerde) doğrudan güneş ışığından uzakta tut; çok fazla sıcaklık ve ışık büyümeyi önleyip yaprakların yanmasına sebep olabilir. Ayrıca cereyandan, havalandırma ızgarasından, şömineden ya da diğer sıcak hava kaynaklarından da uzakta durmalıdır.