Kitap

Puf kabaran poğaça tarifi

admin

Puf puf mayalı poğaça nasıl yapılır?

Puf Puf Kabaran Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Unun içerisine kuru mayayı ilave edin ve unu havalandırarak güzelce karıştırın.
  2. Kasenin ortasına bir çukur açın ve ılık sütü ilave edin.
  3. Su, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu da ilave ettikten sonra hamur, pürüzsüz ve ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.

Poğaça nasıl iyi kabarır?

Mayalı hamurların istenilen şekilde kabarmasını sağlayan madde toz şekerdir. Toz şekerde bulunan maddeler, mayanın fermente olmasını sağlar. Bir tutam şeker, 2 kaşık şeker ya da farklı ölçülerde not düşülen şekeri, istenilen miktarda koymalısınız. Pofuduk poğaçaların sırlarından biri de toz şekerdir.

Pamuk poğaça hamuru nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Öncelikle büyük bir kaba 3 su bardağı kadar unu alın. İnstant maya kullanacaksanız bu aşamada una karıştırın. …
  2. Muhtemelen un az gelecektir. …
  3. Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. …
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş, susam, çörekotu vb. serpip 180ºC'de ısıtılmış fırına verin.

Kuru mayalı poğaça nasıl yapılır?

Kuru mayalı poğaça tarifi Nasıl yapılır?

  1. Suyu, yağı, sütü ve yoğurdu bir kaba alıp, karıştırın.
  2. Maya ve şekeri de üzerine ekleyip karıştırmaya devam edin. …
  3. Unu ise eleyin ve azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. …
  4. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyin.

Pofuduk poğaça hamuru nasıl yapılır?

Tepside Pofuduk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
  2. Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
  3. Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.

Mayalı poğaça hamuru nasıl yapılır?

Yumuşacık Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, yaş maya ve şekeri alıp çırpıcı ile karıştırarak mayanın erimesini sağlayalım. …
  2. Üzerini streç film ile örtelim ve 10 dakika bekletelim.
  3. Ardından sıvı yağ, yumurta ve tuzuda ekleyerek karıştıralım.
  4. Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayalım.

Poğaça neden kabarmıyor?

Hamurun kabarmamasındaki en yaygın neden, malzemelerin gereken sıcaklıklarda olmamasıdır. Yani çok sıcak veya aşırı soğuk olarak eklenen su ve süt gibi malzemeler, mayanın yapısını bozar ve kabarmasını önler. Yapılan diğer hata ise şeker ve tuzu mayanın içine birlikte koymaktır.