Kitap

Poğaça için gereken malzemeler

admin

Ev yapımı poğaça nasıl yapılır?

Peynirli Ev Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabın içerisine yoğurt,sıvıyağ,tereyağ,yumurta akı,tuz ve sütü koyup karıştırın.
  2. Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyerek (un yavaş yavaş eklenmeli) kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
  3. Üzerini kapatıp 30 dakika bekletin.

Poğaça malzemeleri ve nasıl yapılır?

Tepsileri Dolduran Pamuk Gibi Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  1. 2 yumurta akı
  2. 1 su bardağı ılık süt.
  3. 1 su bardağı sıvı yağ
  4. 1 su bardağı ılık su.
  5. 1 paket instant maya.
  6. 4 yemek kaşığı şeker.
  7. 5,5-6 su bardağı un.
  8. 1 yemek kaşığı tuz.

16-Mar-2020

Poğaçanın yumuşak olması için ne yapmak gerekir?

Yumuşak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle poğaçamızın hamurunu hazırlıyoruz. 1 su bardağı sütü ısıtıyoruz. …
  2. Hamurumuzu mayalandırıyoruz. …
  3. Poğaçalarımızı şekillendiriyoruz. …
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpebilirsiniz.
  5. Son olarak yumuşacık poğaçalarımızı pişiriyoruz.

22-Aug-2014

Poğaçanın hamuru nasıl yapılır?

1 su bardağı kadar süt ısıtıldıktan sonra bardağın yarısı, yoğurma kabına dökülmelidir. Diğer yarısına ise maya ve 1 tatlı kaşığı şeker eklenir ve biraz kabarması beklenir. Daha sonra ise malzeme yoğurma kabına alınır ve yarım su bardağı kadar süt, sıvı yağ, tuz, şeker ve un ile birlikte yoğrulur.

Kıyır kıyır ağızda dağılan poğaça nasıl yapılır?

Kıyır Poğaça Nasıl Yapılır?

  1. Kıyır poğaça yapımında; derin bir kap içine 125 gr oda sıcaklığındaki tereyağı koyun. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı dökün. …
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız kıyır poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. …
  3. Üzerine yumurta sarısı sürün.

Sade poğaça hamuru nasıl yapılır?

Sade Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba; ılık su, ılık süt, toz şeker ve mayayı koyup, parmağınızla karıştırarak mayayı eritin.
  2. Üstüne, yumurta beyazını, tuzunu, ve yağı ilave edip güzelce karıştırın.
  3. Unu azar azar ilave ederek yoğurun ve ele yapışmayan ama oldukça yumuşak bir hamur elde edin.

Pofuduk poğaça hamuru nasıl yapılır?

Tepside Pofuduk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
  2. Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
  3. Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.