Genel soru

Paylı mülkiyet davası sonucunda ne olur?

admin

Paylı mülkiyette ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?

İzale-i şüyu yani yeni adıyla ortaklığın giderilmesi davaları, paylı(müşterek) mülkiyet ya da elbirliğiyle(iştirak halinde) mülkiyet halinde mülkiyete konu olan taşınmaz veya taşınır mallarda paydaşlar/ortaklar arasında mevcut olan birlikte mülkiyet ilişkisini sona erdirerek ferdi mülkiyete geçilmesini sağlayan iki …

Paylı mülkiyet davaları ne kadar sürer?

Paylı mülkiyet davası süresi, yaklaşık olarak 3 aydır. Ancak bu süre, davanın Yargıtay'a taşınması sebebiyle uzayabilir. Paylı mülkiyet davası, paydaş olarak anılan tüm hak sahiplerine açıldığı için, sürecin tamamı ilgili kişiler tarafından takip edilmelidir.

Paylı mülkiyet davası ne demek?

Yani paylı mülkiyete sahip olunan yerde tek bir mülkiyet hakkı vardır. Bu mülkiyet hakkı paydaşlar arasındadır. Aynı zamanda pay sahiplerinin her biri kendi payı bakımından hakları ve sorumlulukları da vardır. … Açılacak davaya paylı mülkiyete dönüştürülme davası denir.

Paylı mülkiyet nedir örnek?

Paylı mülkiyetin ülkemizdeki en çok bilinmekte olan örneğini ise kamuoyunda toprak tapu olarak bilinmekte olan ve tek bir arsanın, arazinin diğer bir tabir ile parselin çok sayıda insana satılması neticesinde oluşan mülkiyet durumu olmaktadır.

Intikal yapılmadan ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?

Muris adına tapuda kayıtlı taşınmaz malın, mirasçılar arasında ortaklığın giderilmesi için tapuda intikal muamelesinin yapılması şart değildir. İbraz edilecek veraset ilamına göre intikal muamelesi yapılmadan da ortaklığın giderilmesine karar verilebilir.