Kitap

Namazda nasıl giyinmeli

admin

Namaz esnasında giyilmesi zorunlu bir kıyafet yoktur. Ancak namaz için seçilmiş olan kıyafetin iç gösterecek kadar şeffaf, açık renkli olması, vücudun organlarını belli edecek şekilde olması namazı bozar. Seçilen kıyafetin vücut hatlarını belli edecek şekilde dar olmaması zorunludur.Aug 22, 2021

Kısa kollu tişörtle namaz kılınır mı?

Namaz kılan kimse, manen, Yüce Allah'ın huzuruna çıkmaktadır. … Eskiden kolları sıvamak kibir alameti sayıldığı için, kolu kıvrık namaz kılmak mekruh kabul edilmiştir. Ancak günümüzde böyle bir algı söz konusu değildir. Öte yandan erkeklerin, kısa kollu gömlekle de namaz kılmalarında bir sakınca yoktur.

Tunik ve pantolonla namaz kılınır mı?

Bayanların el, yüz ve ayakları dışında bütün bedeni avret sayılır. Dolayısıyla namaz kılarken de vücut hatlarının belli olmayacağı ve teni göstermeyen kıyafetler tercih edilmektedir. Buna göre; kadınlar dar pantolon vb. eşyalar ile namaz kılmaları sakıncalıdır.

Çorap giymeden namaz kılınır mı?

İslam'ın 5 şartından birisi namaz kılmaktır. … "Kadınların ayakları Hanefî mezhebinde tercih edilen görüşe göre avret mahalli olmadığından, topuklarından yukarısı açık olmamak kaydıyla çorapsız namaz kılabilirler (Merğînânî, el-Hidâye, I, 289,290; Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 101-103).

Namazda erkek şort giyebilir mi?

CEVAP: Hanefi ekolüne göre erkeğin, namazda örtmesi gereken yerler, göbekle diz kapağı arasıdır. Burayı kapatacak giysisi olduğu halde kapatmadan kılmak caiz değildir. Ancak bazı ekollere göre erkeğin avreti, edep yeridir. … Çoğunluğun görüşüne göre erkeğin, diz üstü şortla namaz kılması doğru olmaz.

Erkeklerde kısa kollu giymek günah mı?

Tesettür noktasında erkeklerin avret mahallerini kapatması farzdır. Fakat bir de Peygamberimizin yaşadığı ve bizim de uymamız gereken sünneti vardır. Bu noktadan hareketle Peygamberimizin kısa kollu elbise giydiğine dair bir bilgimiz yoktur. Bundan dolayı mekruh denilebilir.

Şort ve atletle namaz kılınır mı?

Şortla camiye gidilmez. Namaz kılarken göz ve gönül zevkini rahatsız etmemeniz gerekir. İslamda namazın kılınması için fark kılınan şartlardan biri de avret (edep) yerlerinin örtülmesidir. Avret yeri de erkekler için diz kapağı ile göbek arasındaki bölgedir.

Diyanet pantolonla namaz kılınır mı?

Diyanet, kadınların 'dar pantolonla' namaz kılıp kılamayacaklarını açıkladı. … Vücut hatlarını ortaya çıkaran dar pantolonla namaz kılmak da uygun değildir. Altını gösterecek şeffaflıktaki bir elbise ile namaz kılmak caiz olmadığı gibi, bu şekilde kılınan namaz da sahih değildir.”