Genel soru

Marketten alınan ürün iadesi kaç gündür?

admin

İade Süresi (Cayma Hakkı) Kaç Gündür? Alıcı; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, malı teslim aldığı tarihten itibaren on dört gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.İade Süresi (Cayma Hakkı) Kaç Gündür? Alıcı; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, malı teslim aldığı tarihten itibaren on dört gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

a101 den alınan ürün iadesi kaç gün?

a101.com.tr internet sitemizden satın almış olduğunuz kullanılmamış ürünlerinizi teslim alma tarihinizden itibaren 14 gün içinde faturası ve orijinal ambalajı ile beraber iade edebilirsiniz.

Mağazadan alınan ürün iade edilir mi?

Cayma hakkı, satıcı ve tüketici arasında yapılan sözleşmeden tüketicinin tek taraflı olarak dönmesi ve hiçbir cezai şart ödememesidir. Ancak kanunen mağazadan alınan ürünler bakımından cayma hakkı söz konusu değildir. … Bu durumda mağazadan alınan ürün iadesi tüketici hakları kapsamında mümkün olacaktır.

Iade edilen ürünün para iadesi kaç günde yapılır?

Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Tüketicinin cayma hakkını kullandığı tarihten itibaren, satıcı 10 gün içerisinde aldığı toplam bedeli tüketiciye iade etmek durumundadır.

Müşteri aldığı ürünü iade edebilir mi?

Tüketiciler, uzaktan yapılan alışverişlerde (İnternet, telefon yoluyla) 14 gün, kapıdan satışlarda yine 14 gün ve taksitli alışverişlerde ise 7 gün içerisinde, hiçbir gerekçe ileri sürmeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.

Kutusu açılmış ürün iadesi olur mu?

Paketi ya da ambalajı açılmış ürün internetten alınmış olabileceği gibi doğrudan mağazadan da alınmış olabilir. Kural olarak nereden alınmış olursa olsun cayma hakkı ileri sürülerek ürünün iadesi sağlanabilir. Fakat bazı istisnai durumlarda cayma hakkının kullanılması mümkün değildir.