Genel soru

Mamzana yanına ne gider?

admin

Mamzana Hangi Yöreye Aittir? Mamzana; közlenmiş patlıcan ve biberlerin, çiğ domates, maydanoz ve yoğurtla birleşmesiyle elde edilen bir meze tarifidir. Et, köfte, kebap ve tavuk yemeklerinin yanında servis edilen, yapımı ile oldukça kolay, lezzeti ve sunumu ile iştah açıcıdır.Dec 23, 2020

Mamzana hangi yöreye ait?

Mamzana Tarifi (Edirne Yöresine Ait)

Mamzana nasıl olur?

Mamzana Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları ve biberleri yıkayın.
  2. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın ve üstlerine bıçakla birer delik açtıktan sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, iyice pişene dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
  3. Domatesin kabuğunu soyun ve küçük küçük doğrayıp derince bir kaba alın.

Mamzama yapılırken patlıcana ne yapılır?

Patlıcanların kabuğunu soyup servis tabağına alın. Üzerlerine közlenmiş kırmızı biber, taze soğan, domates, sivribiber ve kıyılmış maydanozu yerleştirin. Tuz ve karabiber serpiştirin. Sarımsaklı yoğurdu üzerine yayıp zeytinyağında kavrulmuş toz kırmızıbiberi gezdirerek dökün.

Babagannuş nasıl yapılır?

Babagannuş Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları, domatesleri ve çarliston biberleri közleyin. …
  2. Limon suyu ve tuzu cam bir kaba alıp karıştırın. …
  3. Domates ve biberleri zar şeklinde doğrayıp patlıcanlara ilave edin. …
  4. Yoğurdu bir kaseye alıp sarımsakları ekleyin ve karıştırın. …
  5. Maydanozları temizleyip ince ince kıyın.

Muhammara nasıl yapılır?

Muhammara Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Mutfak robotuna; salçaları, ekmek kırıntısını, zeytinyağını, cevizi, soyulmuş sarımsakları ve baharatları da ekledikten sonra, robotu çalıştırın.
  2. Tüm malzemeleri püre haline gelene dek çekin.
  3. Bir servis tabağına alın ve üstüne nar ekşisi gezdirip, cevizle süsledikten sonra servis edin.