Genel soru

Kuyu tandır nasıl yapılır?

admin

Kuzu tandır kuyusu nasıl yapılır?

Boynundan kuyruk sokumuna kadar yarılan kuzu arka ayaklarından kancalara,kancalarla da kuyunun üzerindeki demir çubuklara takılır ve kuyuya sallandırılır. Kuyunun kapağı örtülerek çamurla sıvanır. Yaklaşık bir buçuk saat kuyu kapalı kalır.Bu sürenin sonunda kapak açılır ve 15-20 dakika havası alınır.

Çamurdan tandır nasıl yapılır?

Önce özel yerlerden tandır için killi özel toprak getirilir, güzelce elenir, içerisine saman ve keçi kılı veya pamuk katılarak çamur yapılır. Bir gün bekletilip sonraki gün tekrar yoğrulur. Çamur 7-8 cm kalınlığında çapı dolanacak kalınlıkla silindir şekline getirilip örülür.

Kuyu kuzu tandır kaç saatte pişer?

Yaklaşık 2 saat tuğlaların ısısıyla pişen kuzular kuyudan çıkartılarak servis yapılır.

Kuyu tandırda tavuk kaç saatte pişer?

Tam tamına 2,5 saat bu şekilde pişiriyoruz. 2,5 saat sonra tencerenin havasını aldıktan sonra tavuğu çıkarıyoruz. Herkese afiyet olsun.

Fırında bütün kuzu nasıl pişirilir?

Kuzu butun en yüksek noktalarına, kalan 2 dilim havuç parçasını koyun ve kaynar suyu fırın kabının tabanına dökün. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırına hazırladığınız kabı koyun, 2,5-3 saat pişirin. Süre sonunda eğer kızarmamışsa butun üzerine az bir tereyağı sürüp 15-20 dakika fırında kızartma işlemine devam edin.