Genel soru

Kuyu Kebabi kuyusu nasıl yapılır?

admin

Kebap Kuyusu

Genellikle 1.5m. derinlikte, 85-90 cm. çapındadır. Eski kesme tuğlalardan, sarı toprak harcı ile düz (üst üste)kuyunun orta kısmına doğru içten-dışa bombe verilerek örülür. Baca yüksekliği ne kadar fazla olursa o kadar iyi olur. Kuyunun üstünde kuzuları asmak için demir çubuklar bulunur.

Kuyu kebabının kilosu kaç para?

Pişirilme tekniği ve süt kuzusunun kullanımı kadar ustalığının da büyük önem taşıdığı Kastamonu kuyu kebabı, damak tadına düşkün olanlar için kilosu bu yıl 200 liradan servis ediliyor.

Kuyu Kebabı kaç saatte pişer?

Yaklaşık 2 saat tuğlaların ısısıyla pişen kuzular kuyudan çıkartılarak servis yapılır.

Taşköprü Kuyu Kebabı kaç para?

Taşköprü ilçemizde en kalitelisi yapılan kuyu kebabının bu yılki sezonu 100 TL'den açıldı. Nisan ayının başı ile birlikte başlayan kuyu kebabı sezonunun Taşköprü'de Kasım ayı başına kadar devam etmesi bekleniyor.

Kuyu kebabı hangi yöreye ait?

Kuyu kebabı; Sinop, Kastamonu, Ilgaz ve Taşköprü'ye has bir kebap türüdür.

Kuzu tandır kuyusu nasıl yapılır?

Boynundan kuyruk sokumuna kadar yarılan kuzu arka ayaklarından kancalara,kancalarla da kuyunun üzerindeki demir çubuklara takılır ve kuyuya sallandırılır. Kuyunun kapağı örtülerek çamurla sıvanır. Yaklaşık bir buçuk saat kuyu kapalı kalır.Bu sürenin sonunda kapak açılır ve 15-20 dakika havası alınır.