Kitap

Kosgeb geri ödemesiz kredi

admin

Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.

Kosgeb 2022 başvuruları ne zaman?

Başvuru ve uygulama işlemleri takvimi: Program başvuruları 31 Mart 2022'ye kadar yapılabilecektir. Program başvurusuna geçici onay verilen işletmelerin, istihdam edilen personel için ödeme talebi yapabilecekleri son tarih 25 Mayıs 2022'dir.

Kosgeb den kimler yararlanabilir?

Mikro ve küçük ölçekli işletmeler (MKİ'ler) başvurabilecektir. 2019 yılında asgari gelir hacmine ulaşmış olma kriteri: … Gelir İdaresi Başkanlığı mali kayıtlarına göre 2019 yılında asgari 75.000 TL net satış hasılatı elde edilmiş olması, salgından önce aktif işletme olmanın kanıtı sayılacaktır.

Kosgeb Destekleri geri ödemeli mi?

KOSGEB tarafından geri ödemeli destek ödemesinin yapılabilmesi için; destek ödemesinden önce işletmeden destek tutarı kadar teminat alınır.Geri ödemeli destekler, proje süresinin bitiş tarihinden sonra 12 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte geri ödenir.

Devlet teşvik kredisi nasıl alınır?

Devlet hibe (teşvik) kredisi almak için hibe kredi veren devlet kurumlarına başvuruda bulunulması gerekmektedir. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, KOSGEB, kamu bankaları gibi kurumlardan hibe kredi alınabilmektedir. Hibe kredi başvurusu yapılabilmesi için 18 yaşın doldurulmuş olması gerekmektedir.

KOSGEB kredisi alma şartları nelerdir?

KOSGEB DESTEĞİNDEN YARARLANABİLECEKLER 18 yaşını doldurmuş, yani reşit olmuş olmak. KOSGEB tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılmak ve başarıyla tamamlamak. Eğer halihazırda kurulmuş bir işletme için destek talep edilecekse, işletmenin KOBİ statüsüne sahip olması

KOSGEB girişimci kredisi nasıl alınır?

KOSGEB Kredisine Nasıl Başvurabilirim?

  1. Öncelikle ilinizde yer alan İŞ-KUR veya KOSGEB birimlerine giderek “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine” başvuruda bulunmak.
  2. Kurumun vermiş olduğu “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” 32 saat süren bu kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almak.

Kimler KOSGEB desteği alamaz?

İşletme, sahip ve ortakları ile bunların eşinden, annesinden, babasından, kardeşinden, çocuğundan ve bunların sahibi/ortağı olduğu işletmelerden destek kapsamında mal/hizmet satın alamaz, böyle bir durumun tespit edilmesi durumunda destek ödemesi yapılmaz.