Kitap

Kereviz yaprağı kavurması

admin

Kereviz yapraklarını soğan ve havucun üzerine ekliyoruz. Üzerine tuz, şeker ve portakal suyumuzu ekliyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Yapraklarımızın iyice pişmesi gerek. Eğer pişme esnasında suyu biter ise yarım çay bardağı daha ekleyebilirsiniz.06-Jan-2018

Kereviz yaprağı kavurması nasıl yapılır?

Kereviz saplarını ve yapraklarını 1-2 kere karıştırıp, kaynama bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, kereviz sapları hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Hazırladığınız kereviz sapı kavurmasını oda ısısında soğumaya bırakın. Daha sonra servis edebilirsiniz.

Kereviz yaprağı nerelerde kullanılır?

Demir ve Folik içeren ve asit açısından çok zengin bir aroması olan yapraklarla, çok lezzetli çorbalar ve yemekler yapabilirsiniz. Eğer sadece kerevizin kökü ile yemek yapacaksanız, yapraklarını kurutabilir, her zaman bilhassa etli yemeklerde, çorbalarda, salatalarda, maydanoz ve çeşni gibi kullanabilirsiniz.

Kereviz yaprağı yemeği nasıl yapılır?

Yıkayıp doğradığımız kereviz sapı ve yapraklarını, tenceredeki kavurduğumuz soğan ve havuç üzerine ekleyelim, bir güzel karıştıralım. Suyu ekleyelim. Su eklemek zorunda kaldım ben, tam pişmeden suyu bitti çünkü. Ağzı kapalı, altı kısık, hep beraber 15 dk yapraklar kendini iyice salana kadar pişirelim.

Kereviz sapları ile ne yapılabilir?

Kereviz Sapı ile Yapabileceğiniz 7 Farklı Öneri

  1. Kereviz Sapı Salatası Yapabilirsiniz. …
  2. Kereviz Sapı Kavurması Yapabilirsiniz. …
  3. Kereviz Sapı Çorbası Yapabilirsiniz. …
  4. Kereviz Sapı Yemeği Yapabilirsiniz. …
  5. Kereviz Sapı Sote Yapabilirsiniz. …
  6. Kereviz Sapı Suyu Yapabilirsiniz. …
  7. Kereviz Saplı Omlet Yapabilirsiniz.

Kereviz yaprağının salatası nasıl yapılır?

Kereviz yapraklarını kurulayıp, bıçak yardımı ile çok ince olmayacak şekilde doğrayın. Diğer tarafta 1 adet büyük boy havucu rendenin iri tarafı ile rendeleyin. 1 adet yeşil biberi küçük küçük doğrayın. 2 tutam maydanozu da yıkayıp, bıçak yardımı ile doğrayın.

Kereviz yaprağı kurusu nasıl yapılır?

Kerevizin kendi gibi yaprakları sapları da şifa kaynağıdır. Yaprakları ayıklayıp birkaç su yıkayın süzgece koyun süzülsün iyice kurutun. Tepsiye mutfak havlusu serip üzerine koyun. Havadar güneş almayan yerde en az iki hafta dursun.

Kereviz saplarını nasıl kullanabilirim?

Kereviz saplarını çiğ olarak tüketebilirsiniz. Dilerseniz çiğ kereviz saplarını salatalarınıza ekleyebilir veya yeşil detoks içecekleri hazırlarken, içerisine kereviz sapı da ekleyip blenderdan geçirebilirsiniz. Çorba hazırlarken içerisine bir iki sap kereviz ekleyebilirsiniz.