Kitap

Kefal balığı nasıl pişirilir

admin

Izgarada Kefal Pişirme: Kefalleri temizleyin ve kenarlarına çizik atın. Daha sonra zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuz ekleyerek sos hazırlayın. Sos ile balığı arkalı önlü birleştirin ve bir saat kadar buzdolabında bekletin. Son olarak kefalleri ızgarada orta ateşte pişirin ve afiyetle tüketin.Aug 17, 2021

Kefal fırında mi tavada mi?

Kefal balığını fileto olarak pişireceğiniz zaman tavayı tercih etmeniz dada doğru olacaktır. Çünkü kefal balığı fileto şeklinde tavada çok güzel olmaktadır. Fileto olarak kızgın yağda pişirilen kefalin çok lezzetli olacağı kesindir. Kefali bütün halde yapacaksınız eğer bunun için fırını tercih etmek gerekmektedir.

Kefal balığı güzel mi?

Yaz ayları dışında lezzetli olan pullu ve göçmen olmayan bir balıktır. Bütün denizlerimizde yetişir. Sonbahar, kıs ve ilkbaharda çok lezzetlidir. Kefalin buğulaması ve pilakisi çok güzel olur.

Kefal tavada nasıl kızartılır?

Kefal balığı, iskeleti dışında gerçekten kılçığı olmayan yağlı ve çok lezzetli bir balıktır….Tavada Kefal Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Balıklar ayıklanır, yıkanır.
  2. Un, mısır unu, kırmızı toz biber ve tuz bir kapta karıştırılır ve balıklar bu karışıma iyice bulanır.
  3. Bol ve kızgın yağda, arkalı önlü kızartılır.

Nov 29, 2017

Kefal fırında nasıl olur?

Balıklar tuzlanır ve sıra ile fırın tepsisine dizilir. Üzerine tuz, kekik , kırmızı biber ve sıvı yağ gezdirilir. Alüminyum folyo ile tepsinin üzeri kapatılarak 180 derecede 20-25 dakika pişirilir daha sonra folyo alınarak üstlerinin de kızarması sağlanır.Afiyet olsun.

Kefal en iyi nasıl olur?

Temizleyip kenarlarına çizik attığınız kefalleri zeytinyağı, kekik, karabiber, tuz ve sarımsaktan oluşan marinasyon sosun içinde önlü arkalı ıslatın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Marine olan kefalleri yağladığınız ızgarada orta ateşte çevirerek pişirin. Dilerseniz arada kendi suyuyla nemlendirebilirsiniz.

Kefal en iyi nasıl tutulur?

Yemlere göre farklı türde olta hazırlamak zorunda olduğunuz bu balıkta en çok kullanılan olta çok iğneli sarma oltadır (kıbrıs oltası). Bu oltaya ekmek takılarak kefallerin ekmeği didiklemesi ve rastgele bir tanesinin yakalanması beklenir. Fakat balığın olduğu yerde esas zevk klasik köstekli oltayla yaşanabilir.

Kefal balığı en iyi nasıl pişirilir?

Izgarada Kefal Pişirme: Kefalleri temizleyin ve kenarlarına çizik atın. Daha sonra zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuz ekleyerek sos hazırlayın. Sos ile balığı arkalı önlü birleştirin ve bir saat kadar buzdolabında bekletin. Son olarak kefalleri ızgarada orta ateşte pişirin ve afiyetle tüketin.