Kitap

Keçiboynuzu neye iyi gelir

admin

Antioksidan özelliğiyle doğal bir antibiyotik özelliği olan keçiboynuzu, kalp ve damar sağlığına faydalıdır. Kanı temizleme ve damar tıkanıklıklarını giderme özelliği vardır. Kış aylarında artan astım atakları ve bronşit hastalıklarına iyi gelen keçiboynuzu şiddetli öksürüklere karşı dahi çok etkilidir.

Keçiboynuzunu kaynatıp içmek neye iyi gelir?

Antioksidan özellikleriyle bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor. Keçiboynuzu kürünün hem kadınlarda hem de erkeklerde cinsel gücü artırdığı biliniyor. Bunun yanı sıra erkeklerde sperm sayısını ve hareketliliğini artırdığı söyleniyor.

Keçiboynuzu nasıl tüketilmeli Saraçoğlu?

Her ay 4 gün, sabah ve akşam birer çay bardağı içilir. Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6-7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 20 dakika dinlendiriniz.

Keçi boynuzu cinsel gücü artırır mı?

Binlerce yıldır şifa kaynağı olan keçiboynuzu, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücuda enerji veriyor ve özellikle cinsel gücü artırıyor. Bu nedenle pekmezi ve macunu da sürekli kullanılan bu bitki, baklagil ailesinde bulunuyor ve Anadolu'da oldukça sık kullanılıyor.

Keçi boynuzu faydası nedir?

Tam bir şifa deposu olan keçiboynuzu faydaları madde madde haberimizde yer alıyor.

  • KEÇİBOYNUZU FAYDALARI NELERDİR?
  • Kemik gelişimini destekler. …
  • Adet kramplarını hafifletir. …
  • Antioksidan içerir. …
  • Cildi güzelleştirir. …
  • Kemikleri dinç tutar. …
  • Akciğerleri temizler. …
  • Dişleri beyazlatma özelliğine sahiptir.

Keçi boynuzu nasıl kaynatılıp içilir?

Hazırlanışı:

  1. Yarım litre su ve 6-7 adet keçiboynuzu ile hazırlanır.
  2. Yarım litre su, bir kap içerisinde kaynatılır.
  3. Keçiboynuzları, küçük parçalar hâline getirilerek kaynayan suyun içine atılır.
  4. Ağzı kapatılarak 3 dakika kısık ateşte kaynatılır.
  5. Sürenin sonunda 20 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.

Keçiboynuzu kaynatılıp nasıl içilir?

Yarım litre suyu kaynatın. Elinizle, ufak parçalara ayırdığınız keçiboynuzunu kaynamış suyun içerisine koyun. Ağzı kapalı bir şekilde kısık ateşte 3-4 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alarak 20 dakika bekletin.

Keçi boynuzu günde kaç tane yenmeli?

Keçiboynuzunu günde 2-3 adet tüketebilirsiniz. Ancak daha önce söylediğimiz gibi çiğ tüketilmesi çok tavsiye edilmiyor. Bu nedenle pekmez veya kür olarak kullanmak, sağlık için daha faydalı olacaktır.