Kitap

Kalp kapakçığı kalınlaşması

admin

Halk arasında pek bilinmemekle birlikte, çok ciddi ve bir o kadar da önem taşıyan bir sorundur. Kalp kası kitlesinin artması veya kalp kası içine başka doku ve maddelerin birikimine bağlı olarak kalınlığının artması olarak tanımlanır. Kalp yetmezliğine kadar giden bu hastalığın en büyük nedeni hipertansiyondur.Mar 1, 2559 BE

Kalp kapağı kalınlaşması tehlikeli midir?

Kalp duvarının kalınlaşması kalp yetmezliği ve kalp krizi gibi sorunlara neden olabileceğinden; özellikle ani bayılma görüldüğünde veya kalp çarpıntısı gibi belirtilerin hissedildiği durumlarda geciktirmeden doktora başvurulmalıdır.

Kalp kapakçığı kalınlaşması nelere yol açar?

Kalp kası kalınlaşması kalp ritim bozukluklarına, buradan hareketle de ani ölüm, inme gibi problemlere ve kalp yetersizliğine yol açabiliyor. Hipertansiyon hastaları ve kalp kapaklarında bozukluk olan kişiler riskli grupta bulunuyor.

Kalp kalınlaşması nasıl tedavi edilir?

Kalınlaşma, iki şekilde ortadan kaldırılabilir: Cerrahi veya alkol ablasyonu. Cerrahi tedavi miyektomidir ve mantığı açık ameliyatla kalınlaşmanın olduğu bölgenin traşlanarak Kalp duvarı kalınlaşmasının azaltılmasıdır. Eğer eşlik eden mitral kapak sorunu varsa, aynı seansta mitral kapağa da müdahale edilebilir.

Kalp kapakçığı ilaçla tedavi edilir mi?

Kapak hastalıkları mekanik sorunlar olduğundan ilaçlar ile tedavi edilemez, ilaç tedavileri ancak hastalığın ilerlemesini veya belirtilerin hafiflemesini sağlayabilir. Kalp kapak hastalıkları genelde yavaş seyirlidir, ancak ileri düzeylerde kalp yetmezliği, inme, ritim bozukluğu ve bazen ani ölüme yol açabilir.

Kalp duvarı kalınlaşması tehlikeli midir?

Kalp duvarı kalınlaşması sonucunda kalp, işlevini yerine getirmek amacıyla gereğinden fazla güç harcamaktadır. Bu durum da kalbin hasar görmesinden kalp krizine kadar birçok olumsuz sonucu doğurabilmektedir. Kalp duvarı kalınlaşması durumu kalp yetmezliği benzeri ciddi kalp problemlerine de neden olabilmektedir.

Kalp kası iyileşir mi?

Kalp krizi neticesinde ölmüş olan kalp kasları kök hücre tedavisiyle yeniden onarılarak canlandırılıyor. Kalp hücreleri, kalp krizi veya kalp kası iltihabına bağlı öldüğünde, yerlerine yeni hücreler geçememektedir.

Kalp kapakçığı hastalığı belirtileri nelerdir?

Kalp Kapak Hastalıkları Belirtileri Nelerdir?

  • Çabuk yorulma.
  • Nefes Darlığı
  • Çarpıntı
  • Ellerde ve dudaklarda morarma.
  • Bacaklarda şişlik hissi ve ödem.
  • Emboli (Kanın pıhtılaşarak damarları tıkaması)
  • Felç ve ritim bozukluklarıdır.

Jun 7, 2563 BE