Genel soru

Iyi bir et nasıl anlaşılır?

admin

“Taze ve kaliteli bir et diri görünür, yüzeyi kurumamış olmalıdır. Buna karşılık aşırı ıslaklık ve yapışkan doku da etin sağlıksız olduğunun göstergesidir. Ayrıca, piştikten sonra, kolay çiğnenebilmesi, etin parçalara bölünme kolaylığı ve çiğneme sonrası ağızda kalan miktarı etin kalitesinin göstergesidir.”Apr 25, 2018

Iyi et nereden anlaşılır?

Bonfile: Oldukça yumuşak ve hassas bir yapıya sahiptir.

Taze et nasıl anlaşılır?

Taze et parlak olur ve dokuduğunuzda elinize yapışmaz, uzamaz. Eğer et parlaklığını yitirmiş ve dokunduğunuzda yapışkan bir kıvam almış ise bozulmaya başlamıştır. Ayrıca, taze etin yüzeyi hafif ıslaktır, yüzeyi aşırı kuru veya aşırı ıslak ise de bozulmaya başlamıştır.

Kırmızı etin bozulup bozulmadığını nasıl anlarız?

İşte, bozuk et hakkında bilinmesi gerekenler… – Taze et, kırmızı ve parlak bir görünüme sahiptir. Eğer et bekletildikten sonra rengi mora dönmeye başlamış ise, bu etin bayatlamaya başladığına işarettir. Et üzerinde yeşil veya siyah noktalar belirdiyse, bu durum etin tamamen bozulduğunu gösterir.

Kırmızı et nasıl anlaşılır?

Şimdi kriterlerimize geçelim. Etiniz canlı renkte ve kırmızının tonlarında olmalıdır. kırmızı renkte olmayan, üzerinde koyu renk halkalar bulunan etler konusunda bir kez daha düşünmenizde fayda var. Taze sağlıklı et yumuşaktır.

Hangi et parçaları Kıymalık için idealdir?

KOL: Kol kısmı parça et olarak haşlamalık ve yemeklik olarak kullanılabilir. Fırında veya ocakta yavaş pişmesiyle iki üç saate kendini bırakmalı. BOŞLUK: Döş bu bölümden çıkar. Kesildiğinde uzun yassı kısım kıymalık için en uygun bölümdür.