Genel soru

Holter cihazı kullanırken nelere dikkat edilmeli?

admin

Holteri üzerinizde taşıdığınız sürece banyo yapmayınız. Cihazın ve bağlantılarının ıslanmamasına dikkat ediniz. Holter sırasında incelemenin yapılmasına sebep şikayetleriniz meydana gelirse (çarpıntı, baş dönmesi, göz kararması vb.) cihazın düğmesine basın ve şikayetinizin saati ve dakikasını not edin.

Holter telefondan etkilenir mi?

Holter cihazı radyasyon veren bir cihaz da değildir. Holter takılıyken cep telefonu kullanılabilir mi? Holter takılıyken cep telefonu kullanımının sınırlı olması gerektiğine inanılmaktadır. Ancak cep telefonu kullanımı Holter cihazında herhangi bir olumsuz etkiye neden olmamaktadır.

Holter cihazı hangi durumlarda takılır?

Tespit edilemeyen düzensiz kalp atışları için doktor, holter takılmasını önerir. 24-48 saat arası takılı kalacak bu cihaz, kalp ritimlerini ve kalp atışlarındaki düzensizliğini rahatlıkla tespit edecektir.

Holter de nelere dikkat edilmeli?

Ritim Holter cihazı takılırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? * Cihaz taktırmak için hasta geldiğinde temiz ve kılları traş olarak gelmelidir. * Cihazın takılı kaldığı süre içerisinde duş alınmamalı cihaz ıslatılmamalı. * Cihaz takıldığı süre içerisinde telefonla konuşulabilir.

Holter takılıyken spor yapılır mi?

üzerinde bir event butonu bulundurur.. çarpıntı, baş dönmesi, bayılacak gibi olma, göz kararması, nefes darlığı gibi şikayetlerde bu düğmeye basılır ve saat not edilir.. bu cihaz hastanın üstündeyken hasta günlük aktivitelerini kısıtlamaz..

Holter zararı var mı?

İnceleme süresince kayıt edici cihazı (cep telefonu boyutundadır) üzerinizde taşırsınız. Günlük işlerinizi ve aktivitelerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. İncelemenin herhangi bir zararı var mı dır? Holter tetkikinin size herhangi bir zararı yoktur.