Kitap

Harnup pekmez faydaları

admin

Bol miktarda kalsiyum içermesi nedeniyle kemikleri güçlendirir, kemik erimesini önler. Astım, bronşit, grip, nezle gibi hastalıklara karşı savaşır. Öksürüğü giderir ve Balgam söktürücü özelliği vardır. Sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelir, şişkinliği giderir, bağırsakları temizler.11-Mar-2021

Harnup pekmezi günlük ne kadar tüketilmeli?

Özellikle ev yapımı keçiboynuzu pekmezi, günde 1 kaşık tüketildiğinde sağlık açısından oldukça faydalıdır. Keçiboynuzu pekmezini sabah aç karnına, akşam ise yatarken ilk 3 gün ikişer yemek kaşığı, sonraki günlerde de birer yemek kaşığı tüketin.

Keçiboynuzu Harnup pekmezi nasıl tüketilmeli?

KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ NASIL TÜKETİLİR? Keçiboynuzu pekmezi genel olarak sabaları aç karnına 1 yemek kaşığı tüketilir. Bununla birlikte vücudun günlük ihtiyaç duyduğu fosfor ve kalsiyum oranı karşılanır. Keçiboynuzunu tek başına tüketemeyen kişiler ise süt ya da yoğurt gibi besinlerin içine eklenerek yenilebilir.

Keçiboynuzu pekmezi Cinselliğe iyi gelir mi?

Keçiboynuzu pekmezi, vücuda enerji verir. Cinsel gücü arttırarak erkeklerin imdadına yetişir. Sağlığa olan faydaları saymakla bitmeyen keçiboynuzu pekmezi, "afrodizyak" özelliğiyle özellikle erkeklerin imdadına yetişiyor. Yapılan araştırmalara göre, kan dolaşımını düzenleyen pekmez, cinsel gücü ve isteği arttırıyor.

Keçiboynuzu pekmezi cinsellik için nasıl kullanılır?

Keçiboynuzu kürünü hazırlamak için öncelikle yarım litre içme suyunu kaynatmaya başlayın. Böldüğünüz 6 adet keçiboynuzunu suyun içine atarak 3 dakika boyunca kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Ardından altını kapatarak 20 dakika boyunca demlenmeye bırakın. Ilıdıktan sonra gün içerisinde tüketebilirsiniz.

Keçiboynuzu günlük ne kadar tüketilmeli?

Keçiboynuzunu günde 2-3 adet tüketebilirsiniz. Ancak daha önce söylediğimiz gibi çiğ tüketilmesi çok tavsiye edilmiyor. Bu nedenle pekmez veya kür olarak kullanmak, sağlık için daha faydalı olacaktır.

Keçiboynuzu aç mı tok mu?

Özel durum teşkil eden herhangi bir sağlık sorunu olmayan yetişkinler, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez, karnına 2- 3 yemek kaşığı keçiboynuzu özü tüketebilir. Çocuklarda ise kahvaltıda 1 ya da 2 yemek kaşığı yeterli gelecektir. Keçiboynuzu özünü su ile karıştırıp, meyve suyu gibi tüketmeniz de mümkün.

Keçiboynuzu nasıl tüketilmeli Saraçoğlu?

Her ay 4 gün, sabah ve akşam birer çay bardağı içilir. Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6-7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 20 dakika dinlendiriniz.