Kitap

Gözdeki yağ bezesi nasıl geçer

admin

Yağ bezeleri zaman içinde kendiliğinden yok olmaz ya da krem ve ilaçlarla tedavi yapılmaz. Bu nedenle, cerrahi yöntemlerle yağ bezeleri alınır. CO2 lazer adı verilen yöntem başta olmak üzere lazer ablasyon yöntemi günümüzde sıklıkla tercih edilen tedavi yöntemleri arasında yer alır.Nov 21, 2020

Yağ bezeleri nasıl geçer evde?

1) Aloe Vera Jeli

  1. Aloe vera jeli ciltte oluşan hemen her sorun için adeta doğal bir reçetedir.
  2. Yağ bezesi doğal tedavisi denildiğinde de, akla ilk olarak aloe vera jeli gelir.
  3. Bu jel yağ bezesinin bulunduğu bölgeye uygulandığında, yağ bezesinin küçülerek zamanla kaybolmasını sağlar.

Göz altı yağ bezeleri nasıl yok edilir?

Göz altı yağ bezelerinin tedavisinde estetik olarak en iyi sonuçlar lazer ve cerrahi çıkarma ile alınır. Göz altı yağ bezlerinin lazer ile tedavisi sonrası tekrar riski cerrahi işleme göre daha düşüktür.

Göz çevresi yağ bezesi neden olur?

Bu yağ bezeleri çoğunlukla herhangi bir ciddi sağlık sorununa neden olmaz. Vücutta yağ bezesi oluşumunun nedeni tam olarak bilinmese de etkileyen faktörler vardır bunlar; yüksek kolestrol, kıl kökü iltihabı, genetik geçiş, metabolik hastalıklar, kötü beslenme, yağlı yiyecekler, gün içerisinde hareketsiz durmak gibi.

Yağ bezeleri nasıl patlatılır?

Bazı güzellik salonlarında iğne ucuyla patlatarak sıkma işlemi yapılabilir fakat bu yöntem oldukça yanlıştır. Yağ bezeleri görünüşünüzü etkiliyor zamanla çoğalıyor ve hatta büyüyorsa cerrahi yöntemle temizlenmelerinde fayda vardır. Cerrahi müdahalede sorunlu bölge hafif kesilerek içinin temizlenmesi sağlanır.

Yüzdeki küçük yağ bezeleri nasıl gider?

Yağ bezesinin enfeksiyon kapmasını önlemek ve daha kısa sürede küçülmesini sağlamak için zaman zaman sirke ile pansuman yapabilirsiniz. Sirkenin etkisini arttırmak için beze üzerine pamukla sirke sürüldükten sonra üzerini gazlı bez ile kapatın ara ara gazlı bezi açıp, bölgeyi temizleyerek aynı işlemi yeniden yapın.

Yağ bezesi iğne ile patlatılır mı?

Yağ bezesini yumuşatmadan patlatmaya çalışmayın. Bezeye iğne veya ucu sivri herhangi bir şey sokmayın, kesmeyin. Tüm bunların bezenin iltihaplanmasına ve derinin alt tabakalarına yayılmasına neden olabilir. Bezeyi sık sık anti bakteriyel sabunla veya anti bakteriyel özelliği bulunan ıslak mendillerle temizleyin.

Göz altındaki yağ bezesi nasıl geçer?

Sarımsak mikrop kırıcı ve antibiyotik etkisi ile bezelerin yumuşamasını ve iyileşmesini sağlar. 1 diş sarımsak ile 1 adet karanfili havanda ezin. Gözaltındaki yağ bezelerine sürüp 20 dakika sonra ılık su ile yıkayın. Her gün düzenli olarak iyileşene kadar yapabilirsiniz.