Genel soru

Gungormez eti nedir?

admin

Dana etinin kol ve kaburga arasindan cikan turkçe adı güngörmez dediğimiz bu ozel etin kurutulmus halindeki lezzeti bi dusunun…….Dana etinin kol ve kaburga arasindan cikan turkçe adı güngörmez dediğimiz bu ozel etin kurutulmus halindeki lezzeti bi dusunun…….

Brisket etin neresi?

Dananın sırt bölgesinden çıkan hafif yağlı ve yumuşak bir ettir. Marine edilerek tavada kızartması ve mangalda ızgarası tavsiye edilir. İslami usullerle kendi hayvanlarımızı kestiğimiz için güvenle tüketebilirsin.

Güngörmez nedir?

Hiç güneş ışığı almayan (yer).

Hayvanın en yumuşak eti neresi?

Bonfile, kontrfile ve antrikot kısımları ise dana etinin en yumuşak kısımlarıdır ve ızgaraya en uygun etlerdir.

Dana döş hayvanın neresi?

Döş, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda göğsün yukarı ve ön bölgelerinden kesilerek elde edilen kemikli bir ettir. Döş, bonfile ve kontrfile gibi kemiğe en yakın etlerden olduğu için lezzetli bir ettir. Köfte, hamburger, sucuk, sosis gibi kıymalık ürünler ile yağlı kuşbaşı yemeklerinde tercih edilir.

Brisket nasil yapilir?

Dana Brisket Yapımı:

  1. Dana brisker etinin önceden ısıtılmış döküm tavada mühürleyin.
  2. En son tatlandırmak için tereyağı ve kekiği ekleyin ve üzerine kaşıkla gezdirin.
  3. 3. Tuz ve karabiber ekleyin. …
  4. Üzerine eti yerleştirin ve sıkıca bağlayın.