Kitap

Genç girişimci bağkur desteği

admin

Genç Girişimci Desteği Teşvik Tutarı Girişimcilerin taksitleri düzenli ödemeleri halinde en düşük bağkur primi 2021 yılı itibarıyla 1055,36 TL olup 12 ay boyunca toplam tutar 12.664,32 TL dir. Dolayısıyla SGK(4b) primleri hazine tarafından karşılanmaktadır.

Genç girişimci Bağ-Kur desteğinden kimler yararlanır?

Bağ-Kur'lu genç girişimcinin bir senelik sigorta primi devletten. … Girişimcilerin teşvikten yararlanabilmesi için kendi işini kurduğu tarihte 18-29 yaş aralığında olması, ticari, zirai veya mesleki faaliyet nedeniyle vergi mükellefiyeti ve ilk defa 4B (Bağ-Kur) kapsamında sigortalı olması gerekiyor.

Genç girişimci Bağ-Kur öder mi?

01.06.2018 tarihinden itibaren ilk defa şahıs şirketi kuran 18–29 yaş arasındaki genç girişimcilere 1 yıl boyunca Bağ-Kur prim desteği sağlanacaktır. Böylece aylık olarak ödenmesi gereken prim 1 yıl boyunca devlet hazinesinden karşılanacaktır. Teşvik 1 yıl ile sınırlandırılmıştır.

Genç girişimci Bağ-Kur nereye başvurulur?

Teşvikten yararlanmak için öncelikle bağlı olduğunuz vergi dairenize dilekçe ile başvuru yapmanız gerekmektedir. Vergi dairesinden alınan yazı ile birlikte SGK'ya dilekçe ile ve dilekçe ekine vergi dairesinden aldığınız genç girişimci onay yazısı ve vergi levhasını da ekleyerek başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Genç girişimci desteği nasıl alınır?

Genç Girişimci Desteği'ne Nasıl Başvurulur? İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden hazırlanacak bir dilekçe ile Genç Girişimci Desteği'ne başvuruda bulunulabilir. İlgili şartları karşılayanlar başvuru için şirket kuruluş aşamasında mali müşavirinden destek alabilir.

Genç girişimci nelerden faydalanabilir?

Genç girişimci desteği, şahıs şirketi kuracak olan 18-29 yaş arası gençlere 3 yıl boyunca yılda 75 bin TL'ye kadar elde edilecek kâr için gelir vergisi muafiyeti sağlar. 2022 yılı itibariyle en düşük BAĞKUR primi aylık 1.601 TL'dir.

Genç girişimci desteği hangi işlere?

KOSGEB HİBE DESTEK ÖDEMELERİ HANGİ SEKTÖRLERDE YAPILIR? İnşaat (Sıva işleri, yıkım, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, çatı işleri…) Toptan ve perakende ticaret (motorlu taşıtlar, ev eşyası, hırdavat, gıda, içecek, pazar yerinde satış…) Ulaştırma ve depolama (Nakliye, kurye, ev ve işyerlerinde taşımacılık…)

Genç girişimci desteği neleri kapsar?

Genç girişimci desteği kapsamında, ilk defa gelir vergisi mükellefi olan 29 yaş altındaki genç girişimcilerin 3 yıl süre ile gelir vergisinden muaf olması, 29 yaş altı vergi muafiyeti olarak isimlendirilir. Ayrıca genç girişimcilere 1 yıl süreyle SGK muafiyeti de sağlanır.