Kitap

Gece sıkıntı duası

admin

''La ilahe illallahül'azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il'azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül'Arş-il-kerim.'' Anlamı itibari ile sıkıntıdan kurtulmak için Allah'a sığınmayı ve Allah'tan yardım istemeyi kapsamaktadır. Sıkıntılı iken okunan bu duanın üzüntüyü de giderdiği söylenir.06-Apr-2021

Ferahlamak icin hangi dua okunur?

*"Bir kimse, sıkıntılı zamanında on defa, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm'i okursa, Allahü teâlâ üzüntüsünü giderir."

Peygamber Efendimiz sıkıntılı zamanlarında ne yapardı?

Sıkıntılı ve üzüntülü zamanında Peygamber Efendimiz (s.a.v.) de Allah'tan yardım dilermiş. … Bazı kaynaklara göre Peygamber Efendimiz (s.a.v.) sıkıntılı zamanlarında şöyle dua edermiş: "Ya Hayyu ya Kayyum! Bi rahmetike esteğîsu."

Rahatlamak için hangi sure okunur?

İnşirah suresi, Ayetel Kursi ve Fatiha suresi dertlerden ve sıkıntılardan sizi uzak tutacaktır. Allah-u Teala, İnşirah suresini sıkıntıya ve kedere düşmüş kullarına şifa niteliğinde göndermiştir. Ruhani rahatlamak, feraha kavuşmak için okunur.

Canı yanan nasıl dua etmeli?

Peygamber efendimiz de sıkıntılı hissedilen zamanlarda okuması gereken bir duayı söylemiş. O dua da şöyledir: La ilahe illallahül'azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il'azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül'Arş-il-kerim. Anlamı: Allah'ım beni tüm sıkıntılarımdan kurtar.

Sıkıntılı anlarda hangi Esma çekilir?

''La ilahe illallahül'azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il'azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül'Arş-il-kerim.'' Anlamı itibari ile sıkıntıdan kurtulmak için Allah'a sığınmayı ve Allah'tan yardım istemeyi kapsamaktadır. Sıkıntılı iken okunan bu duanın üzüntüyü de giderdiği söylenir.

Iç sıkıntısına ne iyi gelir?

İç sıkıntısında kişilerin kafalarını dağıtacak aktivitelerle uğraşması önerilir. Film izlemek veya spor yapmak, sıkıntısına yardımcı olan etkenlerdir. Kişilerin arkadaşlarıyla güzel vakitler geçirmesi, sıkıntıyı ortadan kaldıracaktır. İnsanların her zaman kendilerini mutlu hissettiği alanları yönelmesi gerekir.

Peygamber Efendimiz zorluk ve sıkıntılar karşısında nasıl davranır?

Bütün bu sıkıntı ve musibetlere rağmen, Peygamber Efendimiz asla ümidini ve inancını kaybetmemiş, daima Rabbine sığınmış ve O'ndan yardım istemiştir. Şiddetten değil, merhametten yana tavır almış ve hiçbir zaman Allah'ın razı olmayacağı çözümlere tevessül etmemiştir.