Kitap

Florürlü vernik uygulaması

admin

Flor verniği uygulaması dişler kurutulduktan sonra krem kıvamındaki flor özel bir fırçalar yardımıyla dişlere sürülür. Özellikle öğürme refleksi sebebiyle flor kaşıklarını kullanamayan çocuklarda ve engelli çocuklarda kullanılır. Tükürükle temasından saniyeler içinde hemen kurur. Tükürme ihtiyacı yoktur.

Florürlü vernik uygulaması zararlı mı?

Florür vernik uygulamasının zararı olmadığı gibi oldukça güvenli bir uygulamadır. Diş yüzeyine sürüldüğünde tükürükle temas ederek kısa sürede kuruyup sertleştiğinden yutma ve flor toksisite riski yok denecek kadar azdır. Diş çürüklerini yüzde 30- 40 oranında azaltır. Bu sebeple çocuklarda güvenle kullanılabilir.

Flor vernik uygulaması nasıl yapılır?

UYGULAMA NASIL YAPILIYOR? Diş hekimi tarafından uygulanması yapılmadan önce diş yüzeyleri temizlenir ve diş diplerine uygulanır. Uygulama sonrasında 30 sn ile 2 dakika arasında kendiliğinden kurur ve diş yüzeyinde bal mumu tabakası şeklinde tutunma sağlar ve flor buradan diş yüzeyine salınım gerçekleştirir.

Flor vernik uygulaması nedir?

Florür vernik, diş çürümelerini önlemeye, yavaşlatmaya veya kötüleşmesini önlemeye yardımcı olan diş tedavisidir. Yapışkan olduğu için dişlere kolayca yapışan koruyucu bir kaplamadır. Bu malzeme, diş minesini (dişlerde dış kaplama) güçlendirebilen bir mineral olan florür ile yapılır.

Flor vernik kimlere uygulanmaz?

Bunu dışında allerjik reaksiyon nedeniyle hastaneye yatmış veya astım rahatsızlığı olan, reçine ve çam fıstığına allerjisi olan, vücut döküntüsü olup dudaklarda , ağız içinde dilinde veya dişetinde yaraları bulanalara yapılması uygun değildir. Florür Vernik Uygulaması Nasıl Yapılır?

Florür vernik uygulaması kaç yaşa uygulanır?

Florürlü jel uygulamasının, 6 yaş ve üzeri çocuklarda yapılması uygundur. Çünkü uygulama sonrası ağızda kalan fazladan florun tükürülmesi gerekmektedir. 5 yaş ve altı çocuklarda tükürme ihtiyacı olmayan hemen dişlerin üzerini kaplayarak kuruyan flor vernik uygulamaları tercih edilir.

Florür uygulaması neden zararlı?

Florürlü diş macunları özellikle küçük çocuklarda pek çok sağlık riski yaratır. Uzun süre yutulan florürlü diş macunları dişte kalıcı renk bozukluğuna (dental florozi), mide rahatsızlıklarına, akut zehirlenmelere ve deri döküntülerine sebep olabilir.

Dişlere flor uygulaması nasıl yapılır?

Diş hekimi flor tedavisini birkaç farklı şekilde uygulayabilir. Florun seyrelmemesi için kurutulan dişler, daha sonra jel, köpük ya da vernik şeklinde uygulanır. Flor dişlerin üzerien direkt olarak fırçayla uygulanabileceği gibi, bir kaşık yardımıyla 1 ile 4 dakika arasında uygulanabilir.