Kitap

Evde içli köfte

admin

Kolay içli köfte hamuru nasil yapilir?

Bulgurlu karışımı geniş bir tepsinin içine alın. Üzerine unu, yumurtayı, salçaları ve tuzu katın. Tüm malzemeleri yaklaşık 15 dakika kadar yoğurup hamur haline getirin. İçli köfte hamurunu hazırladıktan sonra yarım saat kadar da dinlendirin.

İçli köfte hamuruna ne katılır?

İçli Köfte (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  1. 500 gr köftelik bulgur.
  2. Yarım su bardağı un (un eklemeyi unuttuğumuz için başımıza gelenleri lütfen aşağıdan okuyunuz:)
  3. 1 su bardağı irmik.
  4. 1 adet yumurta.
  5. 1 yemek kaşığı biber salçası
  6. 1 yemek kaşığı domates salçası
  7. Tuz.
  8. Karabiber.

Nov 23, 2013

Içli köftenin dağılmaması için ne yapmak gerekir?

Un, irmik, yumurta ve dövülmüş et içli köftenin tam anlamıyla homojen bir kıvam almasını sağlar ve pişerken ya da şekil verirken asla açılmamasının sırrıdır. Özellikle yumurta kullanacaksanız ıslattığınız bulgurun oda sıcaklığına gelmesine özen gösterdikten sonra ilave edin.

İçli köfte hamuru nasıl yapılır Diyarbakır?

Diyarbakır Usulü İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Elinizi yakmayacak kadar su ısıtın. …
  2. Bu suyu bulguru yoğuracağınız leğende bulgur ve yaramanın üzerine döküp biraz karıştırın ve üstünü kapatıp yaklaşık 30 dakika bekletin.
  3. Bulgur hamuru beklerken iç harca başlayın. …
  4. Tencereye yağı koyup soğan ile kavurmaya başlayın.

İçli köfte malzemesi nasıl yapılır?

Tam Kıvamında İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  1. 2su bardağıince köftelik bulgur.
  2. 1su bardağıirmik.
  3. 1adetyumurta.
  4. 1yemek kaşığıdomates salçası
  5. 1yemek kaşığıbiber salçası
  6. 1yemek kaşığızeytinyağı
  7. 2çay kaşığı (silme)pul biber.
  8. 3su bardağısıcak su.

Antep usulü içli köfte nasıl yapılır?

Gaziantep İçli Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına bulgur ile irmiği koyalım.
  2. Ilık su yardımı ile ıslatalım .
  3. Ağzını kapatarak 5 dk. kabarmasını bekleyelim.
  4. Bir taraftan ocakta soğanları minik minik doğrayalım.
  5. Tavada yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  6. Salçasını da ekleyerek devam edelim.

Içli köftenin püf noktaları nelerdir?

Sanıldığı kadar zor değil: İçli köfte yapmanın püf noktaları

  • Dış harcına bayat ekmek koyun. …
  • Ekmek yerine irmik. …
  • Dış harcını köftelik bulgurdan yapın. …
  • Hoş bir aroma için tarçın katın. …
  • Dış harcını salça ile renklendirin. …
  • Ununu en son katın. …
  • Soğanları çok ufak doğrayın. …
  • İç harcını dışarıda soğumaya bırakın.