Kitap

Et çorbası isimleri

admin

Püşürük Çorbası, Hamursuz Arabaşı Çorbası, Sebzeli Tavuk Çorbası, Paşa Çorbası, Terbiyeli Kıymalı Şehriye Çorbası, Etli Düğün Çorbası, Salçalı Et Çorbası, Yalancı Kelle Paça Çorbası, Kıymalı Tarhana Çorbası, Kıymalı Çorba Tarifleri, Kıymalı Etli Çorba Tarifleri, seçtiğimiz tariflerin bazıları.

Beyran çorbası nasıl?

Öncelikle düdüklü tencereye kuzu etini, kabuklarını soyduğunuz bütün sarımsakları ve suyu ekleyip haşlayın. Haşladığınız eti küçük parçalar halinde didikleyin. Et suyunu ve yıkadığınız pirinci ekleyip pirinci haşlayın. Üzerine tereyağı, salça, pul biber, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika kaynatın.

Yöresel çorbalarımız nelerdir?

Yöresel Çorba Tarifleri | Yemek Tarifleri

  • Toyga Çorbası
  • Bıt Bıt Çorbası
  • Yüksük Çorbası
  • Sakala Çarpan Çorbası
  • Mülayim Çorbası
  • Alişke Çorbası
  • Tutmaç Çorbası
  • Püşürük Çorbası

Meyane çorbası nasıl olur?

Meyane Çorbası Yapılış Tarifi Yağ ve un, bir tencere içerisinde hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Topak hale gelmemesi için üzerine yavaş yavaş soğuk su ilave edilip, ayran kıvamına getirilerek kaynayıncaya kadar karıştırılır. Tuz eklenip, çorbada un kokusu gidene kadar pişirilir.

Balıkesir’in etli çorbası nasıl yapılır?

Etli Çorba (Balıkesir Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuzu gerdanlar 1. 5 litre su ile düdüklüde haşlanır.
  2. Haşlandıktan sonra soğumaya alınır.
  3. Soğuduktan sonra didiklenir.
  4. Başka bir tencereye 1 yemek kaşığı unu ve 1 kaşığı tereyağı alınarak kavrulur.

Beyran kebabı nasıl yapılır?

Beyran Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuzu etini genişçe bir tencereye alarak üzerine suyu ekleyin. …
  2. Et pişerken su üzerine köpük birikecektir. …
  3. Bu sırada pirinçleri bir kaseye alarak üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. …
  4. Etler piştikten sonra suyunu süzün.

Bayram çorbası nasıl yapılır?

Üzümlü Çorba Yapılışı: Üzümler açılınca, içine kayısı kurusu (çir), erik kurusu (incaz), hurma ve dörde bölünmüş incirler konulur. Bu son konulanlar pişince şekeri ilave edilir, bir fiske tuz atılır. Pişince soğumaya bırakılır, arzuya göre gül suyu da katılır. Üzerine dövülmüş ceviz ekilerek servis yapılır.

Antep çorbası nasıl yapılır?

Mercimek ve pirinci yıkayıp düdüklü tencereye aktarın. Sarımsakları soyup doğramadan tencereye ekleyin. Sıvı yağ ve et suyunu da ekleyip kapağını kapattıktan sonra tencereyi ocağa alın. Tencerenin düdüğü öttükten sonra altını kısın ve 8-10 dakika bu şekilde çorbanızı pişirin.