Kitap

Erkeklerde gece terlemesi nedenleri

admin

Gece terlemesi sıcağa bağlı olarak gelişebileceği gibi enfeksiyon, hormonal sorunlar, reflü, uyku apnesi, kanser, şeker hastalığı, nörolojik rahatsızlıklar, menopoz, stres bozukluğu veya alkol kullanımına bağlı olarak da yaşanabilir. Gece terlemesi yaşayan kişilerin genellikle herhangi bir tedaviye ihtiyacı olmaz.May 28, 2021

Erkeklerde gece terlemesi hangi doktor?

Yetişkinler için bölgesel terleme söz konusu olduğunda dermatoloji ya da göğüs cerrahisine başvurmak gerekmektedir. Bunlar el, ayak, yüz, koltuk ve benzeri bölgelerdir. Söz konusu genel terleme ya da gece terlemesi olduğu zaman ise göğüs cerrahisi ile beraber iç hastalıkları bölümüne başvurulması gerekmektedir.

Gece terlemesi ne zaman tehlikelidir?

Lenfoma konusunda endişeleriniz varsa, gece terlemesi dikkat etmeniz gereken bir durumdur. Gece terlemeniz sırasında kilo kaybı, yorgunluk ve genişlemiş lenf bezleri gibi belirtiler yaşıyorsanız, doktorunuza mutlaka danışmalısınız.

Erkeklerde kafa terlemesi neden olur?

Kafa bölgesinde ortaya çıkan kokusuz terlemenin nedeni olarak troid hormonlarındaki işlev bozuklukları sebep olmaktadır. Kişinin sıkça banyo yapması terlemeyi azaltan ve koku oluşumunu ortadan kaldıran etkenlerdendir. Aşırı kafa terlemesi bazen vücudun doğal bir tepkisidir bazen de kendi başına bir sağlık sorunudur.

Gece uyurken kafa terlemesi neden olur?

Gece uyurken ense ve boyun terlemesi gece terlemesi şikayetleri arasında yer almaktadır. Bu durum genellikle odanızın sıcak olmasından ve kalın giysilerden kaynaklanır. Aynı zamanda kullandığınız aspirin, novalgin, kortizon, viagra ve meme kanseri ilaçları sorunun nedeni olabilir.

Erkeklerde aşırı terleme neden olur?

Aşırı terlemeye çoğunlukla hormonal hastalıklar neden olur. Terleme metabolizmanın bir sonucu olarak ortaya çıktığından özellikle vücut metabolizmasını hızlandıran hastalıklar öncelikle araştırılmalıdır. Tiroid bezinin aşırı çalışması yani hipertiroidi en sık aşırı terlemeye neden olan sistemik hastalıktır.

Gece terlemelerine ne iyi gelir?

Gece terlemelerini durdurabilir miyim?

  • Gün boyu susuz kalmayın.
  • Yatakta ince kıyafetler giyin.
  • Daha ince kumaşlar veya daha ince bir yorgan kullanın.
  • Gece yatak odasını serin tutun ve havalandırın.
  • Baharatlı yiyecekler, kafein, sigara ve alkol gibi potansiyel tetikleyicilerden kaçının.

Hangi kanser türleri gece terleme yapar?

Nöroendokrin tümörler, böbrek üstü bezi (adrenal) kanseri, böbrek kanseri, lenfoma ve lösemide gece terlemeleri sıklıkla görülür, ki bunlar görece nadir görülen kanser türleridir. Bununla birlikte prostat kanserinde de gece terlemeleri bildirilmiştir.