Kitap

Domates ve kırmızı biberden kahvaltılık sos

admin

Kapya biber ve domatesli kahvaltılık sos nasıl yapılır?

Kahvaltılık Kapya Biber Domatesli Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 2 kilo kapya biberi robottan geçirin ,5 kilo domatesi de robottan geçirin.
  2. Sonra tencereye aktarın suyu çıkıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin.
  3. Suyu çıkan sosun üzerine sarmısakları minik minik doğrayın.

Kışlık kırmızı biberli domates sosu nasıl yapılır?

Domates ve Kırmızı Biber Sosu Kışlık Konserve Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bütün malzemeyi bol suyla güzelce yıkayın.
  2. Tuz ile yağ hariç, bütün malzemeyi büyük bir tencereye alın, ocağa koyun ve 45 dakika kaynatın.
  3. Piştikten sonra, blenderla güzelce ezin. …
  4. Blenderdan geçirdikten sonra tuzunu atın, yağını koyun.

Domates ve biberden kahvaltılık nasıl yapılır?

Kestiğiniz biberleri orta boy bir tencere içine koyun. Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı döküp, yaklaşık 5 dakika kavurun. Süre sonunda kavrulan biberlerin üzerine 4 adet orta boy küpler halinde doğranmış domatesi ve 1-2 diş küçük küçük doğranmış sarımsağı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Kahvaltılık domates biber sosu nasıl yapılır?

Domatesleri güzelce yıkayın, kabuklarını soyun ve mutfak robotundan ektikten sonra bir tencereye alın. Tencerenin altını açın ve o sırada biberleri temizleyip sarımsaklarla birlikte aynı şekilde robottan çekin ve tencereye ekleyin. Suyunu çekip koyulaşmaya başladıktan sonra içine sirke zeytinyağı ve tuzu ekleyin.

Kırmızı kapya biberle kahvaltılık sos nasıl yapılır?

Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kırmızı ve yeşil biberlerin içleri temizlenir ve iyice yıkanır. …
  2. Derin bir tencereye önce kırmızı biberler daha sonra yeşil biberler, sarımsaklar, sıvı yağ ve sirke art arda eklenir.
  3. Pişerken ara ara karıştırılır.

Biberli kahvaltı sosu nasıl yapılır?

Kırmızı Biberli Kahvaltı Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Biberlerin saplarını koparıp içlerini temizliyoruz. …
  2. Geniş bir tencereye sıvı yağ zeytinyağı ve sirkeyi koyup ısıtıyoruz.
  3. İyice ısınınca biberleri ve tuzu atıyoruz. …
  4. Beş dakika sonra küp küp doğranmış sarımsakları atıyor karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.

Orjinal ajvar sos nasıl yapılır?

Biber ve patlıcanlar közledikten sonra kabuklarını soyup, ince ince doğrayın. Suyunu çekip koyulaşmış olan domateslere ekleyin. Tekrar suyunu çekip koyulaşana dek pişirin. Baharatlarını da ekledikten sonra 5 dakika kadar daha kaynatın ve sterilize edilmiş kavanozlara sıcak sıcak soldurup, kapaklarını sıkıca kapatın.