Kitap

Diş eti iltihabı neden olur

admin

Ağız ve diş bakımına yeterli özenin gösterilmemesi, yetersiz beslenme ve bazı hastalıklar nedeniyle diş etlerinde ortaya çıkan enfeksiyonlar, diş etlerinde iltihaplanmaya neden olabilir. Genellikle bakteriyel enfeksiyonlara bağlı olarak oluşan diş eti iltihabı gingivitis olarak da adlandırılır.Jun 22, 2020

Diş eti neden sürekli iltihaplanır?

Diş eti iltihabının ilk nedeni, diş plağı oluşumunu destekleyen zayıf ağız hijyenidir. Sonra tütün, alkol, bazı ilaçlar veya hormonal değişiklikler gelir. Kötü takılan bir protez, diş etlerinin iltihaplanmasından da sorumlu olabilir. Diş eti iltihabı, periodontal hastalığın ilk aşamasıdır.

Diş eti iltihabı yayılır mi?

Sağlıklı ve Kanamayan Diş Etleri Bu safhada gerekli önlemler alınmaz ve gereken tedavi yapılmazsa diş eti iltihabı ilerleyerek alttaki kemik dokusuna yayılır. Kemiğin bu iltihaba verdiği cevap yıkımdır.

Diş eti iltihabı nasıl tedavi edilir?

Diş eti iltihabı nasıl geçer sorusunun en pratik ve etkili yöntemidir. Günde 2-3 defa tuzlu suyla gargara yapın. 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve gargara yapın. Tuzlu su; ağzınızda oluşan bakterileri uzaklaştırarak enfeksiyonun geçmesini sağlayacağından faydalı bir yöntemdir.

Diş iltihabı nasıl yok olur?

Diş iltihabı nasıl geçer? Diş iltihabının geçmesi için ilk kullanılacak tedavi yöntemi antibiyotik içmektir. Antibiyotik olan ilaçlar iltihabı en hızlı şekilde vücuttan uzaklaştırır. Daha sonra ise dişlerin arasında ya da diş kökünde oluşan diş iltihaplarının tekrar oluşmaması için diş temizlenip iç kısmı boşaltılır.

Geçmeyen diş eti iltihabı neden olur?

Ağız ve diş bakımına yeterli özenin gösterilmemesi, yetersiz beslenme ve bazı hastalıklar nedeniyle diş etlerinde ortaya çıkan enfeksiyonlar, diş etlerinde iltihaplanmaya neden olabilir. Genellikle bakteriyel enfeksiyonlara bağlı olarak oluşan diş eti iltihabı gingivitis olarak da adlandırılır.

Diş eti iltihabı hangi hastalıklara yol açar?

Tedavi edilmeyen diş eti iltihabı, diş kaybına yol açabilen ve ciddi bir durum olan periodontitise yani diş eti çekilmesine sebep olabilir. Diş eti çekilmesi (periodontitis), dişin ağızla bağlantısını sağlayan yumuşak dokuları ve kemiği tahrip eden son derece önemli bir diş eti hastalığıdır.

Diş iltihabı nerelere vurur?

Diş apse yaptığında, bazen kulağınıza veya boynunuza yayılan orta ila şiddetli ağrıya neden olur. Bu bir diş kökünün ucunda bir apsedir. Bu diş kökünün yanındaki diş etinde bir apsedir. Ayrıca çevre doku ve kemiğe de yayılabilir.