Genel soru

Devlet hastanesinde çalışan doktor muayenehane açabilir mi?

admin

Yani, 657 sayılı yasada ya da bir başka yasada, 1219 sayılı yasanın uygulanmayacağına ilişkin açık bir kural olmadıkça, devlet hastanelerinde çalışan doktorların muayenehane açmalarına engel olunamaz. Sonuç olarak, Anayasa Mahkemesi'nin iptali devlet hastanelerinde çalışan doktorları da kapsamaktadır.Jul 19, 2010

Devlet hastanesinde çalışan doktor özelde çalışabilir mi?

Muayenehanelere izin vermez iken, özel hastanede çalışmaya izin vermek yasalara uygun değildir.657 sayılı kanunun 28 maddesi devlet memuru “ticari ve sanayi kuruluşlarında görev alamaz” der. Buna göre öğretim üyeleri ve tüm kamu personeli hem devlet memuru olup, hem de özel hastanelerde herhangi bir statüde çalışamaz.

Üniversite hastanesinde çalışan doktor muayenehane açabilir mi?

Danıştay'dan emsal karar; öğretim üyesi doktorlar muayenehane açabilecek. Danıştay 10. Dairesi, üniversite hastanelerinde görev yapan öğretim üyesi statüsündeki doktorların, muayenehane açabileceğine hükmetti.

Doktorlar kendi yerini açabilir mi?

Yalnızca mesleklerini kamu kurum ve kuruluşlarında icra edenler ile herhangi bir sebeple mesleğini icra etmeyenler tabip odalarına üyelik zorunluluğu yoktur ancak bu hekimler istedikleri takdirde üye olabilirler. Bu durumda, bir hekim muayenehane açmak için öncelikle tabip odasına üye olmalıdır.

Doçent muayenehane açabilir mi?

6514 sayılı Torba Yasa sonrasında profesör ve doçent kadrosundaki öğretim üyeleri için, (tam zamanlı çalışma dışında) 3 tür çalışma olasılığı bulunuyor. 657 sayılı Kanun'un 28. Maddesi iptal edilmediği sürece yeni başvuruların (muayenehane açmak, özel sağlık kuruluşunda çalışmaya başlamak vb) kabul edilmeyeceği açık.

Özel hastanede çalışan doktorlar muayenehane açabilir mi?

Özel bir hastane ve/ veya tıp merkezinde çalışabilir miyim? 1219 sayılı Kanun'un 12 nci maddesinin 2.fıkrasının (c) bendi çerçevesinde, muayenehanesi bulunan hekimler SGK anlaşması olmayan bir kurum/ kuruluşta çalışabilir.