Genel soru

Derin dondurucudan çıkan barbunya nasıl pişirilir?

admin

Buzluktan çıkardığımız buzlu barbunyalarımızı tenceremize koyuyoruz, üzerini biraz geçecek şekilde soğuk su doldurup ocağa alıyoruz. Başlıyoruz pişirmeye, barbunyalarımız yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Yaklaşık 40 dakika falan sürüyor ama çok yumuşayıp, dağılacak kadar pişirmeyin.Feb 5, 2016

Feast barbunya nasıl pişirilir?

Tencereye yağı koyarak 2 dakika kadar soğan ve sarımsağı soteleyin. Yemeklik doğradığınız domates,havuçve patatesi ekleyin, tuz ve şeker ile lezzetlendirip 1-2 kez karıştırın. Son olarak barbunyayı ekleyin karıştırın bir çay bardağı sıcak su ilave edip,kısık ateşte pişirin. Soğuk olarak servis yapın.

Dondurucudan çıkan barbunya kaç dakikada pişer?

Karnar su ile üzerini 1 parmak geçecek kadar örtüp düdüklü tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Buhar oluştuktan sonra ocağı kısıp 20-25 dk tutuyoruz. Bu süre dondurucudan çıkmış barbunya için geçerli. Taze iken yapacaksanız süre 15-20 dk olmalıdır.

Iç barbunya nasıl pişirilir?

Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle barbunyalar ayıklanıp tencereye konur ve üzerine su eklenerek 15 dakika haşlanır (barbunyaların kara suyunu çıkarmış oluruz)
  2. Soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağında kavrulur.
  3. Biberler yemeklik doğranır ve soğanlara eklenerek kavrulur.

Buzluktaki barbunya bozulur mu?

Taze barbunyayı derin dondurucuda 8-10 ay muhafaza edebilirsiniz.

Barbunya önce haşlanır mı?

Taze veya kuru barbunya pişirilmeden önce bir süre kaynatılıp bu su değiştirilirse, yemeğiniz çok koyu renkli görünmez. Barbunyaların üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su koyup kaynadıktan sonra 5 dakikalık bir ön haşlama yapmak tüm tariflerde işinizi kolaylaştırır.