Genel soru

Candida diyetinde ne içilir?

admin

Bağırsak florasının dengesini sağlamak için, yoğurt, kefir prebiyotikler tüketilmelidir. Vücuttaki toksinlerden kurtulmak için, bol miktarda su içilmelidir. Fermente gıdaları bol miktarda tüket: Kefir (günde 1-2 bardak) ve prebiyotikler faydalı bakterilerin kağnağıdır.Feb 1, 2020

Candida diyetinde neler yenmez?

Candida Diyeti Yasaklı Gıdalar Listesi

  • Yüksek şekerli meyveler: Muz, hurma, üzüm.
  • Gluten içeren tahıllar: Buğday, çavdar, arpa içeren yiyecekler.
  • İşlenmiş et grupları: Salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş etler ve çiftliklerde yetiştirilen balıklar.
  • Yağ tercihleri: Kanola yağı, soya fasulyesi yağı, ayçiçeği yağı veya margarin.

Candida diyetinde mantar yenir mi?

Candida mantarı gibi bağırsaklarda bulunan mantarlar özellikle beyaz un, beyaz şeker, uzun süre bekleyen süt ve süt ürünleri ve kuru yemişler sayesinde beslendiği için bu yiyecekler Candida diyetinde uzak durulması gereken yiyeceklerdir.

Candida mantarı diyeti nasıl yapılır?

Kandida diyeti, şeker, gluten, alkol, bazı süt ürünleri ve zararlı katkı maddelerinin kullanımını yasaklarken, düşük şeker içeren meyveler, sağlıklı yağlar, nişastalı olmayan sebzeler ve tahıl grubunda glutensiz yiyeceklerin tüketimini teşvik etmektedir.

Candida diyetinde mercimek yenir mi?

Patates ve pancar gibi nişastalı sebzeler, mayanın büyümesini besleyebilir. Bağırsaklarınızı iyileştirirken aynı zamanda siyah fasulye, barbunya, mercimek, yer fıstığı, kaju fıstığı ve nohut gibi baklagillerden de kaçınırım.

Candida diyetinde çay içilir mi?

Sakın vazgeçmeyin! İçecekler: Siyah çay, kahve, gazlı içecekler, enerji içecekleri, meyve suları, tüm alkollü içeceklerdir. Zeytin yağı, Avokado yağı, Hindistan cevizi yağı, Sarımsak, Soğan, Şalgam, Limon, Kabak çekirdeği, Zencefil, Deniz yosunu diyebiliriz.