Kitap

Burunda şişlik ve kızarıklık

admin

En yaygın burun şişmesi nedenlerinden biri de sinüzittir. Sinüzit, alerjik veya enfeksiyon kaynaklı olabilmektedir. İltihaplanma sonucu sinüs mukozası şişmekte, burun tıkanıklığına ve çok miktarda mukus üretimine neden olmaktadır. Burun çekmenin ve baş ağrısının temel sebebi de budur.23 Aug 2018

Burun şişmesi ve kızarması neden olur?

Alerji de burun şişmesini tetikleyen faktörlerdendir. Toz, polen, sigara dumanı ve çeşitli bakteriler alerjiye yol açarak burun mukozasının genişlemesine neden olur. Burna alınan darbeler de şişkinliğe neden olur. Gebelik esnasındaki hormonal değişiklikler de burunşişmesini tetikler.

Burun şişliği nasıl iner nedir?

Burun eti şişmesi tuzlu su sayesinde tedavi edilebilir. Tıpkı elma sirkesi gibi tuzlu su da burun içindeki bakterileri yok eder. Bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımla her gün burnunuzu düzenli olarak temizleyin.

Burun şişmesi neden olur?

Rinit olarak da adlandırılan burun enfeksiyonlarında, burna mikropların girip yerleşmesi ile burnun iç tarafındaki dokularda şişlikler olur, akıntı görülür. Bu durum burun tıkanıklığına yol açar. Alerji de burun içindeki konkaların uzun süreli şişmelerine neden olan bir faktördür.

Burun eti şişince ne olur?

Burun eti her insanda bulunan ve solunan havayı filtreleyen ve nemlendiren bir dokudur. Ancak alerji, enfeksiyon, burun kemiği eğriliği gibi nedenlerle şişip büyüdüğünde bir sağlık sorununa dönüşebilir. En önemli belirtisi burun tıkanıklığı ve nefes alma güçlüğüdür. Geçici veya kalıcı olabilir.

Burun eti büyümesi nelere sebep olur?

Rahatsızlığın en sık rastlandığı bölge orta ve alt konkalardır. Burun eti (konka) rahatsızlığı yaşayan kişilerin genel şikayetleri arasında burun tıkanıklığı, rahat koku alamama ve horlamadır. Burun etleri büyük olduğu için burun içerisinde alerji ve sinüzit gibi bir takım hastalıklar da ortaya çıkmaktadır.

Burun kızarıklığı nasıl geçer?

Yeşilçay, ciltteki, burundaki kızarıklıklardan kurtarmaya yardımcı olan antienflamatuar özelliklere sahiptir. Kısa sürede burundaki kızarıklığın geçmesine, tahriş olmuş cildin onarılmasına yardımcı olur. 2-3 bardak sıcak suyu tencereye koyun. İçine 2 adet yeşil çay poşedi atıp 5-10 dk bekletin.

Burun kemiği şişliği kaç günde iner?

Burun yapısında cilt altı dokularında meydana gelen ödem neticesinde şişlik meydana gelmektedir. Bu ödem sonucunda oluşan burun şişliği ise daha yavaş sürede dağılır. Ameliyattan sonra 6 ay içinde şişlikler iyice azalır. 6-12 ay içinde burunda olan şişlikler tamamen yok olur.