Genel soru

Bonfile şaşlık nasıl yapılır?

admin

Evde şaşlık nasıl yapılır?

Şaşlık kebabı hazırlamaya uygun temizlenmiş kontrfile bölümünü kare parçalar halinde ince ince kesin. Krema, soya sosu, karabiber, kekik ve sıvı yağı derin bir karıştırma kabında karıştırın. Et dilimlerini marinasyon karışımına bulayıp kapağını kapattığınız kapta, buzdolabında bir gece (ortalama 12 saat) dinlendirin.

Şaşlık nereden yapılır?

Şaşlık kuzu şiş gibi en yaygın olarak kuzu kuşbaşından yapılır. Ancak hazırlanırken et, kuzu şişe göre daha büyük parçalar halinde kesilir. Doğal olarak da bu tip iri kuşbaşı parçalar koyun etinin sadece but kısmından elde edilir.

Şaşlık nedir nasıl yapılır?

Şaşlık, etin herhangi bir bölümü değildir. En makbul olanı kuzu kuşbaşı ile yapılanıdır; ancak dana etiyle yapılan versiyonları da vardır. Klasik şiş kebaptan ayrılan en önemli yönü marinasyon işlemidir. Kuzu kuşbaşı etleri, sirkeyle hazırlanan özel bir karışımda uzun süre dinlendirilir.

Şaşlık fırında kaç derecede pişer?

Şaşlık, en lezzetini halini kömürden hazırlanmış mangal ile almaktadır. Ancak önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirmek istiyorsanız, şaşlık etini şişlere geçirmeden güveç içerisinde hazırlayıp, fırına verebilirsiniz.

Lokum et hayvanın neresi?

Çok farklı çeşit sunan, Günaydın Steakhouse'un dinlendirilmiş dana bonfileden yapılan Lokum'u gerçekten lokum gibi yumuşak bir lezzet.