Genel soru

Bonfile mi yumuşak biftek mi?

admin

Peki, biftek mi bonfile mi? Bonfile bir biftek çeşididir. Dananın arka sırt kısmında yer alan bölgeden çıkarılan bonfile, dananın en yumuşak bölgesidir. Yağsız et yemeyi tercih edenler için en uygun seçim bonfiledir.

Bonfile ve biftek aynı şey mi?

Bonfilenin kalın kısmı tüm dünya mutfaklarında genellikle biftek ve “chateaubriand” yapımında kullanılır. İnce olan kısmı ise “fileto”, “tournedo” ve “fileminyon” olarak kullanılır.

Antrikot bonfile hangisi daha yumuşak?

biri yağlıdır, hafif sertir. diğeri yağsızdır, yumuşaktır.

Bonfile yumuşak mı?

Bonfile sırt kısmından elde edilen yumuşak bir et çeşididir. Bonfile antrikot farkı: Bonfile antrikota göre hayvanların daha derin bir bölgesinde bulunmaktadır. Sinir ve yağ gibi detaylar içermeyen bonfilenin bir diğer önemli özelliği de kemiksiz olmasıdır. Yumuşak ve pürüzsüz bir et türüdür ve kolaylıkla yenilebilir.

Kontrfile mi biftek mi?

Kontrfile: Yağsız,kemiksiz ve bifteklik bir parça olan kontrfile, bonfileye göre biraz daha sıkı yapıda ve serttir. Kalın, orta kalın yada ince olarak dilimlenebilir. Kalın olarak dilimlendiğinde marinasyon karışımında yumuşatılmalı ve sonrasında ızgarada pişirilmelidir.

Biftek ve pirzola aynı mı?

pirzola kaburgalarin etli kismi, biftek dananin arka bacagi ,bonfile sirtta omurlar hizasindaki et.en kaliteli bonfiledir fakir bir ulke oldugumuzdan bunun ayrimini yapmiyorsuz et ettir mantigiyla fakat aslinda aralarinda baska ulkerde fark vardir.