Genel soru

Bir diş hekimi iki farklı yerde çalışabilir mi?

admin

2. Odadan izin almadan ikinci yerde dişhekimliği yapılamaz! Dişhekimlerinin muayenehanesinde veya özel sağlık kuruluşundaki çalışmasının yanı sıra ikinci bir yerde daha çalışabilmesi kayıtlı olduğu odanın bu çalışmayı uygun bulmasına bağlıdır.Apr 9, 2018

Diş hekimleri birden fazla yerde çalışabilir mi?

3224 sayılı Türk Dişhekimleri Birliği Kanu'nun 42. maddesi değiştirilmediğinden bu maddeye göre bir dişhekimi ancak Oda Yönetim Kurulu'nun izniyle birden fazla yerde çalışabilir.

Diş hekimi iki muayenehane açabilir mi?

Diş hekimlerinin birden fazla muayenehane açması 1219 sayılı Yasanın 43. maddesindeki özel hükümle yasaklanmıştır.

Meskende diş hekimi muayenesi açılır mi?

"Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmıyan muayenehaneler bu hükmün …

Diş Kliniği kimler açabilir?

Sağlık hizmeti sunumu amacıyla kurulmuş olan şirketlere dişhekimlerinin ortak olmasının önünde bir engel bulunmamaktadır. Zira Özel sağlık kuruluşları, mesleğini serbest olarak icra etme yetkisine sahip serbest çalışan dişhekimleri veya ortaklarının tamamı dişhekimi olan şirketler tarafından açılabilir.

Bir diş hekimi kaç farklı yerde çalışabilir?

Dişhekimlerinin muayenehanesinde veya özel sağlık kuruluşundaki çalışmasının yanı sıra ikinci bir yerde daha çalışabilmesi kayıtlı olduğu odanın bu çalışmayı uygun bulmasına bağlıdır. Söz konusu şartı yerine getirmeden birden çok yerde dişhekimliği yapmak, disiplin kurallarının ihlalidir.