Kitap

Bebekler için kabızlık ilacı

admin

Henüz ek gıdaya geçmemiş olan bebeklerin kabızlık sorunu, beslenme ile ilgili değildir. Bebeğin bacakları ile, bisiklet sürme hareketi yapmak ve karın bölgesine masaj yapmak ilk denenmesi gereken çözümlerden olmalıdır.

Bebeklerde kabızlığa hangi ilaç iyi gelir?

Bebeklerde kabızlığın çözülmesi için bol sıvı, su ve yüksek lifli gıdalar tüketilmelidir. Ayrıca püre, havuç, kayısı, elma ve çilek gibi besinler de bebeklerde kabızlık sorununu hızlı bir şekilde çözer. Bebeklerin kabızlığının çözülmesi için bol bol su içilmesi ve sıvı tüketilmesi gerekir.

Kabızlığa hangi ilaç iyi gelir?

Kabızlık tedavisi için beslenme ve yaşam tarzı değişikliklerinin yanı sıra bir takım ilaçlar da kullanılır. Şiddetli kabızlık varsa sodyum fosfat, magnezyum tuzları ve laktuloz grubu ilaçlar tedavide kullanılabilir. Lavman ve fitil diğer tedavi seçenekleridir.

Bebek kabız olursa ne yapılmalı?

Bebeğe günlük 60 – 100 ml kadar meyve suyu verilmesi, laksatif etkiyle kabızlığı önlerken ek gıda olarak gerekli besin ve vitaminlerin teminini sağlar. Günlük diyette lif yönünde zengin elma, armut, kuru erik püresi, bezelye gibi gıdalara ağırlık verilmesi kabızlığın giderilmesinde yararlıdır.

Bebeğin kolay kaka yapması için ne yapılmalı?

Sıcak banyo, bebeğin dışkısını daha kolay atmasına yardım edebilir. Ayrıca banyo sırasında onun karnına masaj yapmak da faydalı olabilir. Anüsün dış tarafına krem veya vazelin sürmek de onun kakasını yapmasını kolaylaştıracaktır.

Kabız ilacı reçetesiz alınır mı?

Kullanılabilecek reçetesiz kabızlık ilaçları ise şu şekildedir; Kişiler eczaneden bağırsak düzenleyici olarak Enterogermina alabilirler. Bağırsak ve kabızlık için kişiler Nature's Supreme ilacını tercih ederek reçetesiz probiyotik alabilirler. NBL Probiotic Gold, bağırsak florasını düzenleyen reçetesiz ilaçlardandır.

Dışkının yumuşaması için ne yapmalı?

Doğal laksatif içeren yiyecekler: Muz,elma, kavun, erik, kırmızı meyvelerdir. Bu meyveler doğal laktasif içerikleriyle dışkıyı yumuşatır. Yumuşatıcı laksatifler yani dışkı yumuşatan ilaçlar kullanmalı, ancak bu ilaçların kullanımını mutlaka doktor kontrolünde yapmalısınız.

Dışkıyı yumuşatmak için ne yapmalı?

Bazı tedavi yolları şöyle;

  1. Diyet düzenlemeleri: Posa bırakan gıdalar ve günde 2 lt. …
  2. 2.Oturma banyosu: Sıcak su içinde günde 5-6 kez oturma banyosu yapılması çok yararlı. …
  3. Dışkı yumuşatıcıların kullanımı: Dışkı yumuşatıcı ilaçların sert dışkının çatlağı daha fazla tahriş etme etkisini azalttıkları bilinir.