Genel soru

Bakteride oksijenli solunum nerede gerçekleşir?

admin

Oksijenli solunum yapan bakterilerde solunum enzimleri mezozom denilen yapılarda ve sitoplazmada bulunur. Mezozomlar hücre zarının sitoplazma içine katlanmasıyla oluşmuştur ve ökaryot canlılarda bulunan mitokondrinin görevini yapar.

Oksijenli solunum yapan bir bakteride neler bulunur?

Mezozom yapısı, oksijenli solunum yapan bakterilerin yapısında bulunmaktadır. Mezozom hücre zarının katlanması ile meydana gelmektedir. ETS yani elektro taşıma enzimleri mezozom yapısında yer alır.

Oksijenli solunum hücrede nerede gerçekleşir?

O2'li solunum, ökaryot hücrelerde mitokondrideki ETS ile, prokaryot hücrelerde ise hücre zarında, mezozomda ya da stoplazmada bulunan ETS ile gerçekleşir. O2'li solunum tapan tüm hücrelerde mitokondri bulunur genellemesi yanlıştır.

Oksijensiz ortamda solunum yapılması sonucu oluşan ürünler nelerdir?

Oksijenli ortamda solunum yapılması sonucu oluşan ürünler ile oksijensiz ortamda solunum yapılması sonucu oluşan ürünlerin neler olduğunu araştırınız. Oksijensiz solunum sonucu; Laktik asit, etil alkol, karbondioksit ve enerji ortaya çıkar.

Oksijenli solunum sonucu kaç ATP çıkar?

Oksijenli solunumda bir tane glikoz için net 30-32 ATP üretilir. Bu farklılık glikoliz evresinde üretilen NADH2 moleküllerinin farklı hücrelerde ETS ye farklı yerlerden katılmasından kaynaklanır. Örnek: iskelet kası ve beyin hücrelerinde 30 ATP, karaciğer böbrek ve kalp hücrelerinde 32 ATP üretilir.

Oksijenli solunum yapan bakteride hangi organeller bulunur?

Mitokondriler, oksijenli solunum yapan ökaryotik hücrelerde bulunur. Prokaryotik hücrelerde ve memelilerin alyuvarlarında bulunmaz.