Genel soru

Bakanlık nasil yazilir TDK?

admin

Kurum, kuruluş, kurul, merkez, bakanlık, üniversite, fakülte, bölüm, kanun, tüzük, yönetmelik ve makam sözleri asılları kastedildiğinde büyük harfle başlar: Türkiye Büyük Millet Meclisi her yıl 1 Ekim'de toplanır.

Bakanlık cümle içinde nasıl yazılır?

Bakanlık kelimesi bakan olma durumu, vekillik, nezaret, vekâlet, nazırlık anlamına gelir. Bu kelime genellikle bakanlığın da şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı bakanlığında şeklinde olmalıdır.

Müteahhit kısaltması nasil yazilir?

Türk Dil Kurumu ile beraber ele alındığında bu kelimenin doğru yazılışı 'müteahhit' biçiminde geçmektedir. Özellikle harf hataları ile beraber çok sık yanlış şekilde kullanılan kelimelerden biri olarak öne çıkıyor. Bu kelimenin tdk'ya göre doğru yazılışı 'müteahhit' şeklinde yer almaktadır.

Bakan nasil yazilir?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Sayın bakan şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Sayın Bakan şeklinde olmalıdır.

Atam kelimesi nasıl yazılır?

ATAM NASIL YAZILIR? Atatürk'ü anarken kullanılan "Atam" ifadesinde kesme işareti kullanılmaz. Atatürk özel isimdir ama varlığımızı ona borçlu hissederek onu atamız saydığımız için 'atam' derken Ata özel ismi değil bir cins isim olarak ata kelimesi kullanılmaktadır.

Batılılaşmanın nasıl yazılır?

Türkiye, Doğu ve Batı uygarlıkları arasında bir köprü gibidir. Batılılaşma, Doğulu, Güneyliler… – Bayram, dönem ve özel gün adları büyük harfle başlar: Page 12 Kurban Bayramı, Cumhuriyet Bayramı, Tanzimat, Meşrutiyet, Öğretmenler Günü…