Genel soru

Babagannuş nasıl bir şey?

admin

Hatay mutfağına özgü bir lezzet olan babagannuş, soğuk bir meze çeşididir. Filistin, Suriye ve Lübnan sofralarında da tüketilir. Ana malzemeleri patlıcan, biber ve yoğurt olan bu meze, 'abugannuş' adıyla da bilinir. Genellikle et ürünlerinin yanında sindirimi kolaylaştırmak için tüketilir.4 days ago

Babagannuş nasıl bir yemek?

Babagannuş Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Biber ve patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve döverek ezin.
  2. Soğanı minik minik doğrayıp az sıvı yağ koyduğunuz tavada kavurun.
  3. Biber salçası ve baharatları ekleyin.
  4. Soğan ve ezilmiş patlıcanları, ince doğranmış domatesleri ve maydanozları derince bir kapta karıştırın.

Babaganuş nasıl yapılır?

Babaganuş Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcan, biberler ve domates közlenir.
  2. Közlendikten sonra patlıcanların kabukları soyulup minik minik doğranır.
  3. Biberler ve domateste doğranır kuru soğan ve sarımsak minik doğranılır (kuru soğan ve sarımsak közlemiyoruz).
  4. Hepsi harmanlanıp tuzlanıp servis tabağına alınır.

Yogurtlu babagannuş nasıl yapılır?

Babagannuş Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcan közlenir. Küçük küçük doğranır. Diğer taraftan tahin süzme yoğurt ve limon suyunu karıştırın.
  2. Sarımsak ezip, ekleyin. Tuzu ve zeytinyağ da ekleyip, servis tabağına al. Bir tavada yağ ve toz biber yakıp, üzerine dök.

Nov 5, 2018

Babagannuşun ana malzemesi nedir?

Peki, ana malzemesi patlıcan olan babagannuş nasıl yapılır? Babagannuş, babagannuc, abugannuc, babakanuc, mutabal, abu gannuş, baba hannuş olarak da bilinmektedir. Meze veya ara sıcak olarak sunulabilen babagannuş, tahin yerine kavrulmuş susam kullanılarak da hazırlanabilir. Soğanı incecik doğrayın ve yağda kavurun.

Babagannuş meze nedir?

Hatay mutfağına özgü bir lezzet olan babagannuş, soğuk bir meze çeşididir. Filistin, Suriye ve Lübnan sofralarında da tüketilir. Ana malzemeleri patlıcan, biber ve yoğurt olan bu meze, 'abugannuş' adıyla da bilinir.