Kitap

Açıköğretimden özel üniversiteye geçiş

admin

Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit …

2 yıllık açıköğretim okumak için ne yapmalıyım?

Açıköğretim bölümleri 2 yıllık (önlisans) ve 4 yıllık (lisans) olarak hizmet vermektedir. Bu yıl 2 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırabilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girmek ve en az 150 puan almak gerekmektedir.

Üniversite okuyan bir öğrenci Açık öğretimde okuyabilir mi?

Açıköğretime kayıtlı öğrencilerin örgün bir öğretim programında okumalarında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Açıköğretimde okurken bir örgün öğretim programına yerleştirilen bir aday kayıt yaptırmak istediği örgün öğretim programının eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğine tabi olarak kayıt yaptırır.

Aöf yatay geçiş kimler yapabilir?

Öğrenci; kaydolduğu yıldaki ÖSYS merkezî yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programının merkezî yerleştirme taban puanına eşit olması veya bu taban puandan yüksek olması durumunda yatay geçiş (önlisanstan lisansa veya lisanstan önlisansa) yapabilir.

Uzaktan eğitimden örgün eğitime geçiş var mı?

Bir kısım öğrenciler yaşam koşulları veya zorunda oldukları bazı durumdan dolayı örgün eğitim programında okuyamamaktadır. Bu öğrencilerin örgün eğitimden açık ya da uzaktan eğitim programına geçiş yapabilme hakları bulunmaktadır.

2 yıllık üniversite için TYT yeterli mi?

Hayır. TYT ile sadece 2 yıllık önlisans bölümlerine ve yetenek sınavı ile alan bölümlere yerleşebilirsiniz. 4 Yıllık Lisans bölümleri için AYT veya YDT sınavlarına da girmelisiniz.

Açıköğretimin faydaları nelerdir?

Açık öğretimin yararlarına bakacak olursak, az masraf ile 2 veya 4 yılda ellerine bir diploma alabiliyorlar ve iş arayışlarına koyuluyorlar. Açık öğretimin diğer faydalı yanı okurken bir diğer yandan çalışabilme olanağı sağlamasıdır derslere girme zorunluluğu olmadığı için öğrencilerin böyle bir imkanı vardır.

Açık öğretim üniversite okula gidebiliyor mu?

Açıköğretim, alışılmış, örgün ve geleneksel eğitim tarzından çok farklı olarak, okul kampüsüne gitme zorunluluğu olmayan, derslerin tamamen bilgisayar vasıtasıyla sanal ortamda interaktif olarak işlendiği, katılımcıların dersleri istediği zaman ve istediği yerde tekrar izleyebildiği eğitimin adıdır.