Genel soru

Aort kalsifikasyonu ne demek?

admin

Aort kalsifikasyonu ne demek? Meme kireçlenmeleri olarak bilinen kalsifikasyonlar, meme dokusunda küçük kalsiyum birikimidir. Genellikle mamografilerde görülürler ve en fazla 50 yaşın üzerinde kadınlarda görülür. Meme kireçlenmeleri tipik olarak kanserli değildir veya iyi huyludur.

Koroner arterlerde kalsifikasyon nedir?

Koroner arter hastalığı (KAH) koroner arterlerin genellikle ateroskleroz (damar sertliği) nedeniyle daralması veya tıkanmasıdır. Kalbin ihtiyacı kadar olan oksijen ve besin gelmediği durumda anjina (göğüs ağrısı) ve kalp krizi meydana gelebilir.

Mitral kapakta kalsifikasyon nedir?

Mitral anüler kalsifikasyon (MAK) yaşla birlikte sıklığı artan mitral kapağın dejeneratif bir değişikliğidir. Kadınlarda ve kronik böbrek yetmezliği hastalarında kalsiyum ve fosfor metabolizma bozukluklarına bağlı olarak görülme sıklığı artmaktadır (1,2).

Aort damarında kalsifikasyon nedir?

Romatizmaya bağlı olarak aort kapağı kalınlaşma, enflemasyon gösterir ve zaman içerisinde kapak bozularak normalde hareketli olan üç yaprakçığı birbirine yapışır ve kalsifikasyon (kireçlenme) oluşarak bir taş parçasına benzer hale gelmektedir.

Aterom kalsifikasyon nedir?

Ateroskleroz, atardamarları (arterleri) etkileyen bir hastalıktır. Yaygın olarak "damar sertleşmesi" olarak adlandırılan arteriosklerozun bir türüdür. Orta boy ve büyük arterlerde görülen "aterom" veya "plak" olarak adlandırılan yapısal bozukluklardan (lezyonlardan) oluşur.

Koroner arter hastalığı nasıl tedavi edilir?

Kalp damar hastalığı teşhisi konan hastalara 3 farklı tedavi yöntemi uygulanıyor. Bunlar ilaç tedavisi, perkütan koroner girişimler ve açık kalp ameliyatı. Bunların içerisinden en uygun tedavi şekline hasta ve doktor birlikte karar veriyor.