Genel soru

Antrikot bonfile hangisi daha yumuşak?

admin

biri yağlıdır, hafif sertir. diğeri yağsızdır, yumuşaktır.May 27, 2018

Bonfile mi yumuşak biftek mi?

Peki, biftek mi bonfile mi? Bonfile bir biftek çeşididir. Dananın arka sırt kısmında yer alan bölgeden çıkarılan bonfile, dananın en yumuşak bölgesidir. Yağsız et yemeyi tercih edenler için en uygun seçim bonfiledir.

Antrikot biftek aynı mı?

Antrikot: Dananın sırt bölgesinden çıkartılır. Bifteğin birinci kalite halidir. Yağlı ve yumuşak bir et olduğu için mangalda pişirmeye uygundur. Çeşitli soslarla pişirilmeye uygundur.

Bir danadan ne kadar antrikot çıkar?

Sırt ikiye bölündüğünde, ön kısımdan antrikot ve dana pirzola yapılırken, arka kısmından ise kontrfile ve bonfile çıkıyor. 400 kiloluk bir danadan yaklaşık 6 kilo pirzola et, 4 kilo antrikot çıkıyor.

Dana antrikot yumuşak olur mu?

Antrikot dananın sırtındaki orta yağlı ve yumuşak kısmıdır. Her ne kadar bonfile ile karıştırılsa da hemen hemen aynı yerde bulundukları için bu karışıklık çok normaldir. Antrikotun nasıl pişirildiği, kıvamı ve tadı üzerinde büyük etkiye sahiptir.

Bonfile ve biftek aynı şey mi?

Bonfilenin kalın kısmı tüm dünya mutfaklarında genellikle biftek ve “chateaubriand” yapımında kullanılır. İnce olan kısmı ise “fileto”, “tournedo” ve “fileminyon” olarak kullanılır.