Genel soru

Akademisyen klinik açabilir mi?

admin

İşbu maddeye göre Sağlık Bakanlığına bağlı devlet hastanelerinde çalışan hekimler muayenehane açamazlar. 2-Üniversite öğretim üyeleri: 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'nun 36. … İşbu maddeye göre üniversite öğretim üyeleri de, devlet memuru olan hekimler gibi muayenehane açamazlar.Tir 6, 1397 AP

Üniversite hastanesinde çalışan doktor muayenehane açabilir mi?

Danıştay'dan emsal karar; öğretim üyesi doktorlar muayenehane açabilecek. Danıştay 10. Dairesi, üniversite hastanelerinde görev yapan öğretim üyesi statüsündeki doktorların, muayenehane açabileceğine hükmetti.

Öğretim üyeleri muayenehane açabilir mi?

6514 sayılı Torba Yasa sonrasında profesör ve doçent kadrosundaki öğretim üyeleri için, (tam zamanlı çalışma dışında) 3 tür çalışma olasılığı bulunuyor. 657 sayılı Kanun'un 28. Maddesi iptal edilmediği sürece yeni başvuruların (muayenehane açmak, özel sağlık kuruluşunda çalışmaya başlamak vb) kabul edilmeyeceği açık.

Doktorlar klinik açabilir mi?

Yani bir doktor, eğer bir kamu kurum ve kuruluşunda çalışıyorsa muayenehane açamayacaktır. … Bu sözcükler çıkarıldığına ilk tümce şu duruma gelmektedir: “Tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar, aşağıdaki sağlık kurum ve kuruluşlarında mesleklerini icra edebilir”.

Öğretim üyeleri özel muayene açabilir mi?

Öğretim üyeleri mesai saatleri sonrasında ya üniversite bünyesinde özel muayene yapabilecek ya da kanunda belirtilen şartlar doğrultusunda kurum ile anlaşma yapılması şartıyla vakıf veya özel sağlık kuruluşlarında çalışabileceklerdir.

Devlet hastanesinde çalışan doktor özelde çalışabilir mi?

Muayenehanelere izin vermez iken, özel hastanede çalışmaya izin vermek yasalara uygun değildir.657 sayılı kanunun 28 maddesi devlet memuru “ticari ve sanayi kuruluşlarında görev alamaz” der. Buna göre öğretim üyeleri ve tüm kamu personeli hem devlet memuru olup, hem de özel hastanelerde herhangi bir statüde çalışamaz.