Kitap

Adli tatilde dava açılabilir mi

admin

Adli tatil döneminde dava açılması, davalara cevap verilmesi ve dilekçeler aşamasının takibi mümkündür. Adli tatilde boşanma davası veya herhangi bir dava açma yasağı yoktur. Bu nedenle adli tatil süresince boşanma davası açılabilir. Adli tatili döneminde adliyelerin tamamen tatile girdiği intibası yanlıştır.

Adli tatil süresinde dava açılır mı?

Bu süre zarfında kural olarak yargı ile ilgili işlem yapılamaz. Mahkemeler ara verir. Adli tatilde, kural olarak mahkemelerdeki dava ve işlere bakılamaz. … Her çeşit nafaka davaları ile soybağı velayet ve vesayete ilişkin dava ya da işler.

Adli tatilde dava açma süreleri durur mu?

Ancak, 7 Eylül tarihinin tatil gününe denk gelmesi halinde ise dava açma süresi tatil gününü izleyen ilk mesai günü bitimine (2577 sayılı Kanun md. 8/2) veya UYAP ortamında dava açılması halinde 23:59'a kadar uzamaktadır.

Adli tatilde dava dilekçesi verilebilir mi?

Maddenin üçüncü fıkrasında, adli tatilde görülemeyen dava ve işlerle ilgili olarak, mahkemeye dava veya cevap dilekçesi verilmesi veya her türlü tebligat gibi usul işlemlerinin yapılabilmesine imkân tanınmıştır.

Adli tatilde süreler ne zaman biter?

6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda "Adli tatil süresi" başlıklı 102. maddesinde: "Adli tatil, her yıl 20 Temmuz'da başlar, 31 Ağustos'ta sona erer. Yeni adli yıl bir Eylülde başlar." ifadeleri yer alıyor.

Adli tatilde bilirkişi raporuna itiraz süresi işler mi?

mahkemece ivedi görülmesine karar verilen dava ve işler. … Ancak Tüketici Mahkemesi'nde görülen bu davada bilirkişi raporu tarafınıza tebliğ edilmiş ise itiraz süresi 6100 sayılı HMK m.281'de düzenlendiği için ve bu dava adli tatilde görülen dava ve işlerden olmadığı için rapora itiraz süresi adli tatilde işlemeyecektir.

Adli tatilde süreler ne zaman başlar?

Peki adli tatilin süresi ne kadardır? 01.10.2011 tarihinde yürürlüğe giren 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun “Adli tatil süresi” başlıklı 102. maddesine göre adli tatil, her yıl yirmi temmuzda başlar, otuz bir ağustosta sona erer. Yeni adli yıl ise bir eylülde başlamaktadır.

Son günü adli tatile rastlayan dava açma süreleri için hangi tarih son gün olarak kabul edilir?

Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus, sürenin son gününün adli tatil içerisine rastlamasıdır. Örneğin, 5 Temmuz günü tebliğ edilen vergi/ceza ihbarnamesine karşı 30 günlük dava açma süresinin son günü olan 4 Ağustos, adli tatil içerisinde kaldığından, süre 7 Eylül mesai saati bitimine kadar uzayacaktır.