6 ayda bebek muhallebisi
6 aylık bebek için muhallebi nasıl yapılır?
Hazırlanışı
- Pirinç unu ve irmik su ile beraber kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Ilıyınca içerisine meyve ilave edilir. Soğuyunca servis edilir.
15-Jan-2022
6 aylık bebeğe irmikli muhallebi nasıl yapılır?
Meyveli İrmikli Bebek Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su ve irmik tencereye konup, kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra, 2-3 dakika daha karıştırılarak kaynatılır.
- Üzerine elma rendesi eklenip, 5 dakika kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.
- Pişen muhallebi, kaseye alınır.
Evde bebek için muhallebi nasıl yapılır?
BEBEK MUHALLEBİSİ NASIL YAPILIR? 1 çay bardağı kaynatılan ve ılıtılan içme suyuna 1 tatlı kaşığı pirinç unu eklenir ve orta ateşte karıştırılıp pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra 5-8 kadar pişirilen muhallebi kıvamlı hale gelince ocaktan alınır ve ılınması beklenir. Sonrasında anne sütü eklenir ve karışım hazırdır.
6 aylık bebek için tam tahıllı muhallebi nasıl yapılır?
Gelelim tarife, yulaf ezmesi ve irmik bir cezvede suyla kaynayıp kıvam alana ve yulaflar yumuşayana kadar topaklanmaması için karıştırılarak pişirilir(8 aydan büyük bebekler için 3 kaşık su 3 kaşık keçi sütü kullanılabilir). Daha sonra ocak kapatılarak meyve püresi ve ceviz eklenir.
6 aylık bebek ne kadar muhallebi yer?
Mide kapasitesi 180 ml'dir. 6 aylık bir bebeğe ek gıda verilirken küçük miktarlarda başlanmalıdır. Örneğin, 1 çay kaşığı kadar tek bir gıda ile başlamalı ve aynı gıda 3 gün boyunca bu miktarlarda biraz daha attırılarak verilmelidir ve 3 gün kuralı uygulanmalıdır. 6 aylık bir bebek 2.5-3 saatte bir beslenmelidir.
6 aylık bebek ne yer ne içer?
Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir. İlk meyveler ise mevsimine göre elma, armut, muz, şeftali, kaysı, erik ve avokado olabilir. Daha sonrasında ise yoğurt ek gıdalara eklenebilir. Bu sıralama doktorunuzun önerisi ile değişiklik gösterebilir.
6 aylık bebeğe irmik nasıl yapılır?
1 çorba kaşığı irmiği yarım çay bardağı suda haşlıyoruz. İrmik yumuşak bir kıvam alınca elma ve muzu rendeleyip irmiğe katıyoruz. Pekmez ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet olsun, bebişlere.