Kitap

5901 sayılı türk vatandaşlığı kanununun

admin

MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı; Türk vatandaşlığının kazanılması ve kaybına dair iş ve işlemlerin yürütülmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir. MADDE 2 – (1) Bu Kanun, Türk vatandaşlığının kazanılması ve kaybına ilişkin esasların düzenlenmesine ve vatandaşlık hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin usulleri kapsar.Jun 12, 2009

5901 sayılı Türk vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi nedir?

5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunun 28 inci maddesinde belirtilen durumlarda olanlar yani TC vatandaşlığından izin alarak çıkanlar için eşlerine veya çocuklarına aile ikamet izni alma hakkı verilmiştir. Fakat çocukların aile oturum izni alabilmesi için 18 yaşından küçük olmaları gerekmektedir.

Suriyelilere Türk kimliği nasıl alınır?

Geçici Koruma Kapsamındaki Suriyelilerin Durumu Suriyeli sığınmacıların Türk vatandaşı evlenme ile vatandaşlık kazanması konusunda açık bir hüküm olmamakla birlikte 3 yılı doldurdukları durumda Valiliklere bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüklerine başvurabilirler.

Istisnai vatandaşlık ne demek?

Söz konusu kanun maddesinde, yabancının milli güvenlik ve kamu düzenine engel bir durumunun olmaması şartıyla İç İşleri Bakanlığı'nın teklifi, Bakanlar Kurulu'nun kararı ile Türk Vatandaşı olabileceği düzenlenmiştir.

Türk vatandaşlığına nasıl geçilir?

TÜRK VATANDAŞI OLMAK İÇİN NEREYE MÜRACAAT EDİLMELİDİR? Vatandaşlığımızı kazanılması için yurt içinde İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine ve istisnai olarak İçişleri Bakanlığına, yurt dışında ise temsilciliklerimize müracaat edilmelidir. Bizzat veya özel vekaletname ile bu işlemler başlatılır.

Istisnai vatandaşlık başvurusu nereye yapılır?

Nereye başvurmam gerekiyor? Türk Vatandaşlığının kazanılmasında başvurular yurt içinde yerleşim yerinin bulunduğu valiliğe (il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü), yurt dışında ise dış temsilciliklere bizzat veya bu hakkın kullanılmasına ilişkin özel vekâletname ile yapılır.

5901 sayılı kanun ne zaman yürürlüğe girdi?

Türk vatandaşlığının kazanılması, yitirilmesi gibi konuları düzenleyen 403 Sayılı Kanun, 5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 12.06.2009 tarihinde yürürlüğe girmesiyle yürürlükten kalkmıştır.

Vatandaşlık karar aşaması ne kadar sürer?

Başvuru sahipleri işlem aşamalarında SMS veya e-posta yoluyla bilgilendirilirler. Başvurular 6 ay ile 24 ay aralığında bir sürede sonuçlanabilir. Türk Vatandaşlığına geçme başvurusu yapan her yabancının Türkçe isim ve soyad seçme hakkı bulunmaktadır.